|
![]() Ou cuit a 66º amb bleda vermella i patata de truita![]()
Ingredients Per a cada persona: Un ou ecològic
Elaboració Començem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció. Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient. En un recipient gran posem aigua abundant amb sal (com més aigua, més fàcil controlar la variació de temperatura un cop hem arribat als 66º) i el posem al foc amb el termòmetre. Quan tenim l'aigua a la temperatura, afegim els ous amb compte. I a partir d'aquí es tracta d'anar controlant la temperatura amb el termòmetre intentant que sempre estigui a 66º: la temperatura que ens permetrà tenir la clara cremosa i el rovell cuit però encara liquid.
Pelem i tallem la ceba que sofregirem fins que estigui caramelitzada en una paella amb oli. Reservem Pelem les patates i les tallem per a fer truita, jo concretament acostumo a tallar-les en rodanxes i així ho vaig fer també aquesta vegada. Les posem a la paella amb oli i les fregim a foc suau fins que estan toves, moment en què les treiem del foc, salpebrem i reservem. Per acabar el plat, posarem de base les patates salpebrades, per sobre les bledes que haurem passat per una paella amb un all laminat, oli d'oliva, sal i pebre. I a dalt de tot, l'ou 66º de textura meravellosa i sabor sideral. A l'obrir el rovell, aquest s'escampa sobre la bleda i la patata i, en realitat, el que tenim és quelcom molt similar a la idea original de fer una truita. Però amb un gust d'ou potent i una textura tan suau i cremosa que costa de creure. Repeteixo, costa de creure.
Trobaràs la recepta a Decuina.net
|