Vichyssoise de poma
Ingredients
300 gr. de porros
30 gr. d'oli d'oliva verge extra
30 gr. de mantega
1 got d'aigua
2 pomes golden
1 patata metjana
600 ml. de caldo de pollastre
Sal i pebre
Elaboració
Sense Thermomix:
1. Sofregir en una paella el porro picat amb la poma tallada a daus fins que es comenci a daurar.
2. Posar-ho en una cassola juntament amb el brou (uns 800 ml.)
3. Quan comenci a bullir afegeixes l'altra poma i la patata a daus, sal i pebre.
4. Quan la patata estigui tendra, esperes que baixi la temperatura, ho tritures i ho passes pel colador xinès.
5. Per últim hi afegeixes uns 200 ml de crema de llet i ho tritures de nou.
Bon profit!
Amb Thermomix:
1. Talla les arrels del porro i reserva-les netes per a la decoració final.
2. Afegeix al got de la Thermomix la part blanca del porro tallada a rodanxes, 1 poma tallada i tritura 4 segons a velocitat 5.
3. Incorpora l'oli i la mantega i sofregeix-ho 10 minuts a temperatura Varoma, velocitat 2.
4. Després afegeix un got d'aigua i tritura-ho 1 minut a velocitat progressiva de 5 a 10.
5. Afegeix la patata i la poma trossejades, el brou, la sal i el pebre i ho cous 20 minuts a 100 °C, velocitat 1.
6. Quan hagi baixat la temperatura ho tritures 1 minut a velocitat 7.
Bon profit!
Decoració:
Abans de servir, fregir en una paella amb oli molt calent les arrels dels porros, quan comencin a daurar-se els retires i els poses en un paper absorbent. Ja pots decorar la Vichyssosie.Sense Thermomix:
La recepta la trobaràs a Barcelona Flavours.