Flam de porro i ciboulet amb salmó fumat
Ingredients
2 porros mitjans
60 ml de brou de pollastre
250 ml de llet de coco
60 g de formatge de cabra
3 ous
1 cullerada de ciboulet tallat ben petit
sal
oli d'oliva verge extra
2 llesques de salmó fumat
2 cullerades de iogurt grec per guarnir
Elaboració
Es preescalfa el forn a 160ºC.
En una paella a foc mig, s'escalfa un raig d'oli i a continuació, s'hi afegeixen els porros i un pols de sal.
Es deixen coure durant uns 5 minuts (fins que siguin cuits, però no torrats!).
S'hi afegeix el brou i es deixen coure 5 minuts més.
Tot seguit, amb l'ajuda del túrmix, es trituren els porros cuits juntament amb el brou, la llet de coco i el formatge de cabra.
En un bol, es baten els ous, i s'hi barreja el puré de porros, llet de coco i formatge, i 1 cullerada sopera de ciboulet tallat ben petit.
S'aboca la mescla en flameres o recipients resistents a l'escalfor del forn.
Es couen al bany Maria (cal que l'aigua del bany sigui bullent) durant uns 20-25 minuts fins que el flam hagi quallat.
Es deixen refredar i es reserven a la nevera.
Abans de servir, s'hi afegeix mitja llesca de salmó fumat i una cullerada de iogurt grec.
La recepta la trobaràs a Cuina per a llaminers