|
![]() Melmelada de préssec eco![]()
Ingredients 500 g de préssecs ecològics Xarop d'atzavara al gust 2 cullerades de suc de llimona eco
Elaboració 1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits. 2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona. 3. Cuinar a foc lent, remenant ocasionalment fins que s'hagi reduït molt i els préssecs es tornin translúcids. (aproximadament 1 h). 4. Comprovar la consistència de la melmelada posant la punta d'una cullera de metall a l'olla, si surt neta, coure una mica més. 5. Omplir els pots de vidre, nets i bullits prèviament, amb la melmelada i tapar. Si els gastarem al llarg de la setmana posar-los de cap per avall fins que es refredin. Si el que volem és fer la conserva seguir les següents instruccions: - Esterilitza els pots i les tapes, bullint-les durant 15 minuts. Assecar bé. - Posar la melmelada dins del pot de vidre i omplir fins a deixar 1 cm de la tapa. - Tancar bé el pot i posar-los en una olla plena d'aigua, fins que els pots quedin totalment coberts. - Bullir durant 20 minuts. - Retirar del foc i deixar que es refredi. - Un cop l'aigua estigui freda, treure el pot i guardar. Bon profit!
|