|
![]() Focaccia eco de tomàquets xerri i olives![]()
Ingredients 200 ml d’aigua tèbia 6 cullerades d’oli d’oliva verge extra ½ cullerada de sal ½ cullerada de sucre 7 g de llevat 10 olives verdes sense pinyol 10 olives negres sense pinyol Romaní fresc Sal gruixuda
Elaboració 1. En un bol posar la farina, el llevat, el sucre i barrejar bé. Fer un forat al mig de la farina i afegir l’aigua. Barrejar de fora cap a dins amb les mans. Afegir una mica d’oli i sal. 2. Quan la massa estigui més o menys compacta, posar farina al marbre de la cuina i continuar amassant-la en el marbre. Amassar sense parar durant 10-12 minuts. 3. Seguidament, fer una bola amb la massa, posar farina al bol inicial i col·locar-hi la bola dins. Tapar-la amb un drap de cotó net. Deixar reposar durant 1 hora en un lloc sec. 4. Al cap d’1 hora, treure la massa del bol i tornar a amassar breument. 5. Agafar una safata per forn i untar-la amb oli d’oliva. Estendre la massa amb l’ajuda dels dits. Hauria de quedar amb una alçada d’entre 1,5 i 2 cm. 6. Preescalfar el forn a 200 ºC durant 15 minuts. 7. Mentrestant, amb els dits fer uns sots a la massa, afegir una mica de sal gruixuda per sobre, un raig d’oli d’oliva i col·locar les olives a rodanxes i els tomàquets xerri sencers o tallats per la meitat, posar també una mica de romaní. 8. Posar la safata al forn i coure durant 35 minuts a 170 ºC a dalt i a baix amb ventilador, fins a aconseguir que la focaccia estigui daurada, cruixent per fora i suau per dins. 9. Retirar del forn i deixar refredar. Servir a temperatura ambient. Bon profit!
Foto de: thewhitechestnut.com
|