|
![]() Bomba de formatge vegà amb crosta de festuc eco![]()
Ingredients 1/2 tassa de festucs triturats 1 tassa d’anacards 1/4 culleradeta de pebre 2 cullerades soperes de suc de llima 1 cullerada de vinagre blanc 2 cullerades d'aigua 1 branca de romaní trencat en trossos 1 branca de farigola trencada a trossos
Elaboració 1. Poseu els anacards en remull tota la nit amb aigua suficient per cobrir-los a la nevera. 2.L’endemà, escórrer l’aigua i afegir els anacards en un pot per triturar. Afegir-hi també la sal, el pebre, el suc de la llima, el vinagre blanc, el vi blanc, els grans d’all i 2 cullerades d’aigua. Triturar bé fins que quedi cremós. 3. Afegir el romaní i la farigola a trossos i tastar la bomba de formatge. Rectificar de sal si cal. 4. Posar la bola de formatge vegà en un drap o fins i tot mocador molt fi, l’emboliquem i el posem sobre un colador en un bol. El deixem a la nevera durant la nit perquè tregui l’excés d’aigua. L’endemà, treure la bola de formatge del drap. Hi ha d’haver una mica de líquid escorregut i el formatge ha de ser més ferm. 5. Allisem les bores del formatge i col·loquem els festucs triturats en un plat. Fem rodar el formatge per sobre fins que tot l’exterior quedi cobert. 6. Serviu-lo juntament amb raïm i crackers de blat sarraí!
Bon profit!
|