|
![]() Coca de Sant Joan![]()
Ingredients 150 ml de llet vegetal 270 g de farina de força 50 g de sucre 35 ml d'oli d'oliva suau 20 g de llevat fresc Ratlladura de pell de mitja llimona Sucre, pinyons i fruita confitada per la decoració
Elaboració 1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre. 2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja. 3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona. Ho movem fins que quedi ben barrejat. 4. Hi afegim de mica en mica el líquid a la vegada que anem barrejant i comencem a amassar. Sortirà una massa enganxifosa, és normal. Un cop deixi de ser-ho, posem al damunt d'un suport i la comencem a treballar. Ha de quedar una massa fina i molt elàstica. Un cop llesta, en farem una bola i la posarem en un recipient engreixat. La segellem amb paper film i la deixem reposar un parell d'hores. 5. La massa haurà augmentat. La traiem i li tornem la forma de bola passant-nos-la de mà en mà. 6. La dipositem al damunt d'un paper vegetal de forn i l'estenem amb un rodet de cuina, mirant que quedi un gruix d'1 cm i forma ovalada. 7. Deixem reposar la coca 30 minuts abans d'entrar-la al forn. 8. Preescalfem el forn a 180º 9. Un cop hagi reposat la massa, hi escampem sucre blanc i pinyons al gust. També crema o fruita confitada. 10. Deixarem cuinar la coca al forn uns 15 minuts a 180º
Una recepta de Delantal de Alces
|