|
|
Ajoblanco de meló eco amb llagostins i oli d'alfàbrega
Ingredients
- 20 llagostins
- 1 kg de meló
- 100 g d'oli d'alfàbrega
- 800 g d'ametlla marcona
- 4 alls
- ¼ l de brou de llagostins
- sal
- 100 g d'oli d'oliva
Elaboració
- Per a l'ajoblanco: pela els alls i neteja'ls bé. Escalda'ls de 2 3 vegades.
- Pela el meló i talla'l a trossos. Barreja'ho tot amb la resta d'ingredients.
- Deixa-ho a la nevera durant 24 h. En acabat, torna-ho a triturar i cola-ho pel tamís pressionant-lo molt. Sala-ho al gust.
- Per als llagostins: pela'n les cues i cou-los en aigua i sal. Refresca'ls ràpidament.
- Per al brou de llagostí: afegeix aigua mineral als caps i les pells que hem retirat dels llagostins. Bull 5 min.
- Cola-ho, afegeix-hi aigua mineral i bull durant 5 min. Cola i reserva.
- Per a les xips d'all: lamina l'all molt fi i fregeix-lo.
- Posa-ho sobre paper absorbent i reserva.
- Per a la guarnició de meló: talla unes làmines rectangulars de meló i envasa-les al buit. En el moment de servir-les, talla-les en macedònia.
Una recepta de cuina.cat
|