|
![]() Cargols a la gormanta![]()
Ingredients 2 kg de cargols4 grans d'All 1 Bitxo 1 cullerada de farina Llorer Fonoll Oli Julivert Sal Pebre
Elaboració Feu dejunar els cargols una setmana.Renteu-los amb aigua, sal i vinagre força vegades i poseu-los en una olla amb aigua fins que bullin. Escorreu-los i bulliu-los amb aigua neta i herbes aromàtiqes (fonoll, llorer, timó, sajolida, menta) de 20 a 40 minuts. Escorreu-los i reserveu-los. En una cassola amb oli poseu el llorer, el bitxo, els alls i els cargols. Quan sigui tot ben sofregit, empolseu-ho amb la farina, el pebre i la sal. Deixeu-ho coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense parar de remenar, fins que la farina, amb la sal i el pebre, formi una capa a lentorn dels cargols. Font: Corpus Culinari Català
|