Pastissets de pastanaga especiats
Ingredients
250 g de pastanaga ratllada
200 g de farina
1/2 sobre de llevat químic (tipus Royal)
2 ous
125 g de mantega (fosa però no gaire calenta)
125 g de sucre
1 polsim de sal
1 culleradeta de canyella
1 polsim de pebre
1 polsim de comí
1 polsim de nou moscada
Nous, sèsam i llavors de gallaret (per posar per sobre)
Elaboració
En un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal i les espècies.
En un altre recipient muntem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi anem afegint a poc a poc la mescla de la farina i la mantega fosa.
Després hi posem la pastanaga ratllada i les nous, sense batre, incorporant-ho suaument fins que resulti una mescla homogènia.
Aboquem la pasta als motlles i hi posem per sobre les nous, el sèsam i les llavors de gallaret.
Enfornem amb el forn preescalfat a 180ºC, durant uns 30 minuts. Si ho fem en un motlle gran trigarà una mica més.
Ho vigilarem punxant el pastís fins que surti la broqueta eixuta.
Font: elsfogonsdelabordeta.wordpress.com