Mongetes tendres amb pernil i tomàquet
Ingredients
80 g de mongetes tendres
150 g de pernil
4 talls sencers de pernil
3 tomàquets madurs
Una fulla de llorer
2 grans d'all
Sucre
Elaboració
Primer de tot bullim les mongetes procurant que no ens quedin massa cuites, al dente, les escorrem i les apartem.
Escaldem els tomàquets amb aigua, els pelem i treiem el cor i les llavors. Seguidament els tallem a daus petits.
En un cassó posem els alls sencers i els dorem. Un cop hagin agafat color hi afegim el tomàquet, el llorer, sal i sucre, i deixem que cogui fins que quedi ben concentrat.
Tot seguit en una paella hi posem una mica d'oli i els 150 g de pernil tallats a la juliana, ho deixem fins que surti el greix i després hi posem les mongetes tendres. Deixem sofregir una mica.
Finalment hi posem el tomàquet, deixem que cogui tot plegat una estona, que agafi temperatura, i ja ho tindrem enllestit.
Ho emplatem amb forma de muntanya i a sobre hi posem un tall de pernil sencer passat per la planxa o fregit, fent que quedi cruixent.
Si es vol també s'hi pot afegir una mica de formatge i gratinar-ho.
Bon profit!