|
![]() Hortet de musclos al forn![]()
Ingredients 1 quilo i mig de musclos de rocaOli vegetal (preferiblement de cacahuet) 3 cebes tendres 3 carbassons mig pebrot vermell i verd formatge emmental farina sal i pebre
Elaboració Obrim 1 quilo i mig de musclos al vapor.Un cop freds els obrim i buidem la carn del mollusc. Colem i guardem l'aigua del musclo. Reservem una cinquantena de valves. Preferiblement les grans, netes i boniques. Parallelament haurem fregit a foc alt i poca estona, preferiblement amb wok i oli vegetal, les següents verdures tallades a daus. 3 cebes tendres, mig pebrot vermell, mig pebrot verd i 3 carbassons. Cal que quedin amb textura rígida(al dente). Trossegem el musclo i el barregem amb les verdures fregides i una cullerada de salsa de tomàquet. Ho posem en una paella fonda. Amb aquest conjunt, l'aigua del musclos i un parell de cullerades de farina, posem la paella fonda al foc i ho treballem fins assolir una massa compacta (estil croqueta; la diferència seria que la carn de la croqueta la lligaríem amb llet-beixamel, i en aquest cas la carn del musclo i les verduretes amb fumet-velouté). Salpebrem al gust. Amb la massa farcirem les closques reservades (n'omplireu entre 35 i 50). Els disposem en una safata de forn. Hi escampem formatge pel damunt i els posem al forn 10 a mitja temperatura. L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius: Si ho preferiu una vegada muntats els arrebosseu amb ou i farina de galeta. Prescindiu llavors del formatge. Es fregeixen amb oli d'oliva, cacahuet o girasol, i a taula. Possiblement són menys saludables, però també són molt bons. www.penyacalipo.com
|