|
![]() Mosaic de gambes i romesco![]()
Ingredients De 4 a 8 gambes per persona, en funció de la midaSalsa romesco llimona-llima Julivert
Elaboració Pelarem la gamba crua, i reservem la cua.Les partirem per la meitat en dues porcions simètriques. Les aplanem amb ajuda del mateix ganivet. Les ruixarem amb unes gotes de llimona o llima, i les deixem reposar només 5 minuts (depenent del nivell de sabor que us agradi, podeu prescindir del cítric, o al contrari, deixar-les més estona). Al fons del plat o safata en què voleu portar l'apat a taula, hi poseu una finíssima capa de romesco (ho podeu fer amb un pinzell...). Col·loqueu estratègicament el damunt les gambes de manera ben curiosa i espaiada. Decoreu el plat amb julivert esmicolat. Bon profit. L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius: És un plat més que pot donar sortida als romescos que podem elaborar amb les verdures de temporada. Per allò de no fer servir la paraula carpaccio, i ni tant sols traduir-la com laminat, he batejat aquest i altres plats que tenen aquest bonic aspecte i factura, amb el nom de mosaic. En dates vinents, aportaré més mosaics al receptari. La Penya Calipo
|