|
![]() Amanida dencenalls de fetge dànec i fruits secs![]()
Ingredients Enciam fulla de roure200 g de fetge d'ànec mig cuit Oli verge d'oliva, sal, vinagre, i vinagre balsàmic Mostassa de gra i caramel de vinagre balsàmic 50g de pinyons i 50 g de panses
Elaboració Fred de la nevera, prendrem el fetge d'ànec mig cuit (fet per nosaltres o de conserva) i el posarem una hora abans de l'àpat, al congelador. També posem al congelador un ratllador.Preparem una vinagreta amb el 60% d'oli verge, 20% de vinagre, 20% de vinagre balsàmic i una cullaradeta de mostassa de gra (la que en diuen antiga). Passem per la paella els pinyons amb unes gotes d'oli, vigilant, que no es cremin. Els barregem emb les panses i un raig de caramel de vinagre balsàmic. Emplatem l'enciam net, tallat i escorregut. El salem, i l'amanim amb la vinagreta. Distribuïm pel damunt els fruits secs, i al moment abans de servir ratllem el fetge i dibuixem al damunt rajos prims de caramel. Comentari: La maniobra de posar el ratllador al congelador és una pràctica quasi inel·ludible, perquè si no, els encenalls de fetge us quedaran enganxats a la superfície del ratllador. Podeu substituir les panses per orellanes d'albercoc, si ho preferiu. www.penyacalipo.com
|