Xips de carbassa i moniato
Ingredients
2 carbasses cacauet / 2 moniatos
oli i sal
Elaboració
Peleu les carbasses i/o moniatos. Talleu-los a rodelles d'entre 1 i 2 mm, amb l'ajuda d'un ganivet afilat que ho vagi, o una mandolina.
Poseu-les a fregir en oli ben calent fins que enrosseixin.
Salar i servir.
L'apunt Gastronòmic de l'Eugeni Rius:
Veureu que no us he posat el tipus d'oli. Per a fregir a alta temperatura sempre es recomana oli tipus gira-sol o cacauet. Sempre serà més cruixent. Si preferiu apreciar el sabor del nostart oli d'oliva, el xip tindrà un aspecte i sabor més confitat. Podeu triar. Jo els prefereixo cruixents.
Podeu fer-ho amb moniato o carbassa. Amb carbassa, també en podeu fer la versió dolça, amanint-ho amb sucre en lloc de sal. Si feu servir carbassa utilitzeu-la de la varietat cacauet, i feu servir només la part que va de la tija fins que comencen les llavors. La part de les llavors és massa humida.
Foto: blogdecuina.blogspot.com.es