|
![]()
XatóTallem i netegem l'escarola que es deixa a remull una estona.
Xató1. En un morter es trinxen a mà les ametlles, les avellanes, els seitons dessalats, els grans d'all, la polpa de les nyores, el bitxo (optatiu), les llesques de pa fregit (es poden remullar amb el vinagre o posar el vinagre a part), el vinagre i la sal, i es va lligant amb l'oli d'oliva... Veure ►
Amanida de tardor1. Renta bé l'escarola i la coll llombarda i treu l'aigua amb l'ajuda d'un escorrador o colador. 2. Talla l'escarola i la col a troços i barreja'ls en un bol. 3. Obre les anous i reparteix-les per l'amanida... Veure ►
Amanida de bacó amb poma caramelitzada i làmines de maduixaNetegem lenciam i lescarola i reservem les fulles més maques. També pelem les pomes i les tallem a dauets.Desfem una mica de sucre en una paella i, un cop agafi un to marronet, incorporem els daus de poma i una mica de vi negre, i deixem que redueixi fins que quedi la poma tova i caramelitzada... Veure ►
|