• Categories
  Les nostres receptes

 

Volovans amb albergínies i ceba

Volovans amb albergínies i ceba

Farcir els volovans amb el sofregit i posar un tall de formatge de cabra a sobre.
Escalfem el forn i fiquem els volovans en una safata per gratinar uns minuts.
Servir com aperitiu.

Veure ►

 

 

Albergínia farcida

Albergínia farcida

Tallar dues albergínies grans per la meitat i coure-les al forn. Quan estiguin cuites, buidar-les.
Fregir tres cebes tendres tallades ben petites en una mica d'oli. Un cop fregides, afegir dos grans d'all tallades petits, una cullerada de julivert picat i 300 g de carn picada... Veure ►

 

 

Escalivada a la llenya

Escalivada a la llenya

Escaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Emboliqueu les cebes i les patates amb paper de plata i enterreu-les sota les cendres... Veure ►

 

 

Albergínies farcides de carn al forn amb parmesà a la crema

Albergínies farcides de carn al forn amb parmesà a la crema

Netejarem les albergínies i les tallarem per la meitat de llarg. Amb un ganivet els hi farem uns talls. Les posarem en una safata amb oli i les enfornarem a 200 graus.
Un cop cuites els hi traurem la carn, la polpa... Veure ►

 

 

Escalivada

Escalivada

Posem al forn una safata amb els pebrots, les albergínies i una mica d'’oli. Passada una estona donem la volta a les verdures. Un cop cuites les reservem.
A una altra safata hi posem les cebes, també amb una mica d'’oli... Veure ►

 

 

Gratinat anxoves i escalivada

Gratinat anxoves i escalivada

Escalivem les verdures. A casa la fem indiferentment al forn o al caliu de la brasa de la barbacoa. Per qüestions de temperatura ambiental, a l'hivern al forn i a l'estiu a la brasa de la barbacoa per poder aprofitar el caliu residual... Veure ►

 

 

Cigrons amb samfaina

Cigrons amb samfaina

Segons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Si voleu fer un plat vegetarià, amb la barreja dels cigrons i la samfaina ja tindreu el plat fet... Veure ►

 

 

Barques de carbassó farcides de verdura

Barques de carbassó farcides de verdura

Comencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua.

Tallem al ceba a daus  i la coem  a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure ►

 

 

Ous al plat amb verdures

Ous al plat amb verdures

Sofregim la ceba tallada ben  petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure ►

 

 

Baba Ganush

Baba Ganush

1. Preescalfa el forn a 180 ºC

2. Fes uns talls en les albergínies amb un ganivet perquè no explotin quan les posem al forn. 

3... Veure ►

 

 

Gotets d'escalivada cremosa ecològica

Gotets d'escalivada cremosa ecològica

1. Posar l'albergínia, els pebrots i la ceba (tot sense pelar) a 200 graus durant 40 minuts al forn. Els últims 15 minuts afegir la dent d'all, també sense pelar.

2... Veure ►

 

 

Graellada de verdures eco amb salsa romesco

Graellada de verdures eco amb salsa romesco

1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera.

2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►

 

 

Ratatouille ecològic

Ratatouille ecològic

1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida.

2... Veure ►

 

 

Albergínia ecològica a la parmesana

Albergínia ecològica a la parmesana

1. Netegem i tallem les albergínies en talls longitudinals de mig centímetre aproximadament. Els posem en aigua salada freda amb un pes al damunt per treure'ls-hi l'amargor... Veure ►

 

 

Rotlles d’albergínia ecològica

Rotlles d’albergínia ecològica

1. Preescalfem el forn a 180º C.

2. Netegem i tallem les albergínies a làmines ben primes totes iguales. Les posem al forn amb una safata durant 15 minuts.

3. Mentrestant combinem el formatge ricotta, el parmesà, l’ou, el gra d’all picat, els espinacs i el pebre vermell en un bol... Veure ►

 

 

Pasta amb albergínia rostida ecològica

Pasta amb albergínia rostida ecològica

1. Escalfem el forn a 200ºC.

2. Tallem l’albergínia a daus i la ceba a trossos i ho posem en una safata per forn amb oli, sal i pebre al gust. Coem al forn durant 20-25 minuts. Remenem a mitja cocció... Veure ►

 

 

Pizza amb base de bròquil

Pizza amb base de bròquil

1. Renta bé el bròquil i tritura-ho en cru en un robot o processador de cuina fins a aconseguir una textura que s'assembli a la d'un cous cous... Veure ►

 

 

Crepes farcides de carn i verdures eco

Crepes farcides de carn i verdures eco

Comencem fent el farciment de verdures:
1. Per a això rentem, pelem i tallem les verdures, reservant una ceba.


2. Tirem a la paella una mica d'oli i ho deixem a foc mitjà... Veure ►

 

 

Wok de verdures

Wok de verdures

Tallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl d’oli de cacahuet.
El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint.
Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►

 

 

 

Malabars | Copyright © 2015 Doctor Veg