|
![]()
Volovans amb albergínies i cebaFarcir els volovans amb el sofregit i posar un tall de formatge de cabra a sobre.
Albergínia farcidaTallar dues albergínies grans per la meitat i coure-les al forn. Quan estiguin cuites, buidar-les.
Escalivada a la llenyaEscaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Albergínies farcides de carn al forn amb parmesà a la cremaNetejarem les albergínies i les tallarem per la meitat de llarg. Amb un ganivet els hi farem uns talls. Les posarem en una safata amb oli i les enfornarem a 200 graus.
EscalivadaPosem al forn una safata amb els pebrots, les albergínies i una mica d'oli. Passada una estona donem la volta a les verdures. Un cop cuites les reservem.
Gratinat anxoves i escalivadaEscalivem les verdures. A casa la fem indiferentment al forn o al caliu de la brasa de la barbacoa. Per qüestions de temperatura ambiental, a l'hivern al forn i a l'estiu a la brasa de la barbacoa per poder aprofitar el caliu residual... Veure ►
Cigrons amb samfainaSegons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Barques de carbassó farcides de verduraComencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua. Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure ►
Ous al plat amb verduresSofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure ►
Baba Ganush1. Preescalfa el forn a 180 ºC 2. Fes uns talls en les albergínies amb un ganivet perquè no explotin quan les posem al forn. 3... Veure ►
Gotets d'escalivada cremosa ecològica1. Posar l'albergínia, els pebrots i la ceba (tot sense pelar) a 200 graus durant 40 minuts al forn. Els últims 15 minuts afegir la dent d'all, també sense pelar. 2... Veure ►
Graellada de verdures eco amb salsa romesco1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera. 2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►
Ratatouille ecològic1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida. 2... Veure ►
Albergínia ecològica a la parmesana1. Netegem i tallem les albergínies en talls longitudinals de mig centímetre aproximadament. Els posem en aigua salada freda amb un pes al damunt per treure'ls-hi l'amargor... Veure ►
Rotlles d’albergínia ecològica1. Preescalfem el forn a 180º C. 2. Netegem i tallem les albergínies a làmines ben primes totes iguales. Les posem al forn amb una safata durant 15 minuts. 3. Mentrestant combinem el formatge ricotta, el parmesà, l’ou, el gra d’all picat, els espinacs i el pebre vermell en un bol... Veure ►
Pasta amb albergínia rostida ecològica1. Escalfem el forn a 200ºC. 2. Tallem l’albergínia a daus i la ceba a trossos i ho posem en una safata per forn amb oli, sal i pebre al gust. Coem al forn durant 20-25 minuts. Remenem a mitja cocció... Veure ►
Pizza amb base de bròquil1. Renta bé el bròquil i tritura-ho en cru en un robot o processador de cuina fins a aconseguir una textura que s'assembli a la d'un cous cous... Veure ►
Crepes farcides de carn i verdures ecoComencem fent el farciment de verdures:
Wok de verduresTallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint. Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►
|