|
![]()
Arròs de verduresFer un sofregit de ceba i tomàquet en una cassola.
Carxofes saltades amb ceps, escamarlans i suc de rostitNetegem les carxofes, les tallem a quarts i deixem només les parts més tendres. Les reservem en un recipient amb aigua i llimona.
Carxofes al fornTalleu el tronc de les carxofes i traieu les fulles de més enfora. Piqueu les carxofes per dalt fins que quedin ben obertes. Salpebreu-les i afegiu-hi un bon rajolí d’oli d’oliva... Veure ►
Amanida tèbia de carxofes1. Pelar les carxofes, treure les fulles més dures de l’exterior i reservar la part més tendra de color més groguenc. 2. Posar una olla al foc, quan arrenqui al bull posar-hi les carxofes tallades en 4 trossos i bullir fins que estiguin cuites, entre 20 i 30 minuts aproximadament... Veure ►
Crema de carxofes eco1. Talla els porros i els alls a làmines. 2. Posa un raig d'oli d'oliva en una olla i afegeix els alls, quan estiguin una mica daurats, afegeix el porro. Cou a foc mitjà fins que estigui tot daurat... Veure ►
Crema eco de nyàmeres amb xips carxofa1. Rentar el porro i tallar-lo a juliana. Posar una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva. Quan l’oli estigui una mica calent afegir el porro i coure a foc lent. 2. Mentrestant, netejar, pelar i tallar a trossos les nyàmeres... Veure ►
Brou de carxofa d'aprofitamentElaboració: 1. Renta les fulles de carxofa. Pela el gingebre fresc i les cebetes. Afegeix-ho tot dins una cassola amb l'aigua. Cuina amb la tapa durant 20 minuts... Veure ►
Pasta amb carxofes eco, tomàquet i encenalls de pernil1· Retira el tronc i les fulles exteriors de les carxofes. Una vegada netes, posa-les a bullir amb el mínim d'aigua possible, un polsim de sal i unes gotes de suc de llimona per a evitar que s'ennegreixin... Veure ►
Carxofes a la brasaTalleu els tronxos de les carxofes i, agafant-les per la base, esclafeu-les perquè sobrin.Renteu-les i escorreu-les cap per avall i colloqueu-les a les graelles amb les fulles cap per baix. Al cap duna estona gireu-les posant les fulles cap amunt i amaniu-les per dins amb sal, oli i pebre negre... Veure ►
Ou, carxofes i foie dànecNetegem i laminem les carxofes.Posem una cassola al foc amb oli d'oliva verge i tot seguit fregim les lamines de carxofa, i ho reservem. Fem els ous fregits. Passem els medallons de foie d'ànec per la planxa uns 2 minuts... Veure ►
Amanida de bacó amb poma caramelitzada i làmines de maduixaNetegem lenciam i lescarola i reservem les fulles més maques. També pelem les pomes i les tallem a dauets.Desfem una mica de sucre en una paella i, un cop agafi un to marronet, incorporem els daus de poma i una mica de vi negre, i deixem que redueixi fins que quedi la poma tova i caramelitzada... Veure ►
|