|
![]()
Amanida de tomàquet, cogombre i ceba amb espèciesNetejar les hortalises. Tallar-les ben petites i barrejar-les en un bol.
Escalivada a la llenyaEscaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Lasanya de verduresEn una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes doli, una culleradeta de sal i una tasseta daigua.Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►
Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolçaDesossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Gaspatxo refrescantPosarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
EscalivadaPosem al forn una safata amb els pebrots, les albergínies i una mica d'oli. Passada una estona donem la volta a les verdures. Un cop cuites les reservem.
Gratinat anxoves i escalivadaEscalivem les verdures. A casa la fem indiferentment al forn o al caliu de la brasa de la barbacoa. Per qüestions de temperatura ambiental, a l'hivern al forn i a l'estiu a la brasa de la barbacoa per poder aprofitar el caliu residual... Veure ►
Cigrons amb samfainaSegons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Barques de carbassó farcides de verduraComencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua. Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure ►
Gaspatxo de síndriaPelem i trossegem la síndria i ho batem juntament amb tots els ingredients en la Thermomix o en una batedora.
Bacallà al forn amb llit de patata i ceba i melmelada de pebrot vermellTallem la patata i la ceba fina, la posem dins el forn a 150oC a coure amb oli sal i un xic de sucre. Quant té la textura transparent la traiem del forn.
Quinoa amb verdures1. Posem l’aigua al foc amb una mica de sal. 2. Rentem la quinoa i l’afegim a l’aigua quan bulli fins que estigui cuit (seguir les instruccions de l’embàs) 3... Veure ►
Graellada de verdures eco amb salsa romesco1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera. 2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►
Gaspatxo de maduixaNetegem, tallem i trossegem les maduixes.Netegem i buidem el cogombre i el pebrot de llavors i també els trossegem. En una cassola hi posem una mescla d'oli, pa xopat en vinagre balsàmic, sal i aigua... Veure ►
Hortet de musclos al fornObrim 1 quilo i mig de musclos al vapor.Un cop freds els obrim i buidem la carn del mollusc. Colem i guardem l'aigua del musclo. Reservem una cinquantena de valves. Preferiblement les grans, netes i boniques... Veure ►
Wok de verduresTallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint. Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►
|