|
![]()
EmpedratEn un plat posa les mongetes, el bacallà esqueixat o la tonyina escorreguda i els tomàquets i les cebes tallats en grills.
Crema de bròquil i cebaPreparem el bròcoli, rebutjan els tronxos més gruixuts i el bullim o fem al vapor a cocció curta. Posem aigua a bullir i blanquegem els brots de col i les cebes tendres... Veure ►
GuacamoleObrim l'alvocat, en traiem el pinyol i amb una cullereta traiem la polpa de l'alvocat i la posem dins del got de la batedora.
Amanida de tomàquet, cogombre i ceba amb espèciesNetejar les hortalises. Tallar-les ben petites i barrejar-les en un bol.
Albergínia farcidaTallar dues albergínies grans per la meitat i coure-les al forn. Quan estiguin cuites, buidar-les.
Saltat de verdures amb xiitakeTallem les verdures en trossos regulars i petits.
Amanida Waldorf1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem. 2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata... Veure ►
Crema de carbassa i carbassonsNetegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Gaspatxo de síndriaPelem i trossegem la síndria i ho batem juntament amb tots els ingredients en la Thermomix o en una batedora.
Amanida de brots amb maduixes eco1. Per preparar la vinagreta netejarem les maduixes i escapçarem la part superior per treure les fulles. Les tallarem a daus i les posarem en un pot. 2. Afegirem la resta d’ingredients per la vinagreta i ho batrem amb l’ajuda d’una batedora... Veure ►
Amanida de remolatxa, taronja i formatge eco1. Rentar les remolatxes i bullir-les durant 45 minuts. Treure la pell tirant aigua freda sobre les remolatxes bullides. Taller les remolatxes a làmines o daus. 2. Mentrestant, tallar la taronja a làmines i la ceba tendra a rodanxes ben fines... Veure ►
Amanida de flors comestibles eco1. En un bol posem la ruca i l’espinac baby. 2. Tallem la poma per la meitat, traiem el cor i la tallem a làmines primes. Tallem també els ravenets amb rodanxes, la ceba tendra a juliana i la pastanaga a tires fines amb l’ajuda d’un pelador... Veure ►
Amanida de tomàquet i cogombre amb un gra dallPrimer de tot pelarem els tomàquets deixant-los ben nets de pell, ja que la major part de la gent els prefereix pelats.Podem usar qualsevol tipus de tomàquet verd, com ara les varietats Cor de Bou, Raff o Montserrat... Veure ►
Hortet de musclos al fornObrim 1 quilo i mig de musclos al vapor.Un cop freds els obrim i buidem la carn del mollusc. Colem i guardem l'aigua del musclo. Reservem una cinquantena de valves. Preferiblement les grans, netes i boniques... Veure ►
Wok de verduresTallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint. Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►
|