|
![]()
VichyssoiseComencem a preparar la vichyssoise tallant els porros a trossets. Oli a la cassola, i hi fem suar el porro a dins.
Crema de carbassóEn una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Amanida de patataRenteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Escalivada a la llenyaEscaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Crema de carbassaBuidar la carbassa, retirant tots els filaments i les pipes, i traient la polpa. La tallem a trossets petits i la posem en un cassola amb oli calent.Al mateix moment, li afegim una ceba tallada a làmines i 2 patates pelades i també tallades a trossets... Veure ►
Patates de la DeuFeu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Col gratinada amb beixamel de gorgonzola sobre puré de patata amb saltat d'alls tendres, gambes i ceps1.Agafem la col i en traiem les fulles les més maques per bullir-les durant 5 minuts amb un pessic de sal, posteriorment les reservem en un escorredor.
Crema de coliflor amb daus de patata i bacallà, gambes i oli de paté d'olives negresPrimerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Crema de calçots1. Posar els calçots trossejats en una olla amb una mica l'oli i a foc lent, ofegar-los una mica. 2.Afegir la patata trossejada i l'aigua i fer bullir una estona. 3.Un cop cuita la patata, passar-hi la batedora fins que quedi una crema... Veure ►
Crema de pastanaga amb encenalls cruixents de bacó, pa cruixent i parmesàSofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Crema lleugera de carbassa i porroBullir el porro, la carbassa i les patates (tallades en daus petits perquè no s'allargui la cocció de la carbassa).
Pinxo de brandada de bacallà amb figuesPer a la brandada
Amanida Waldorf1. Pelem i tallem les patates a daus petits i les bullim uns 5 minuts, fins que estiguin cuites però que no es desfacin. Reservem. 2. Netegem les pomes i les tallem a daus, de la mateixa mida que la patata... Veure ►
Crema de carbassa i carbassonsNetegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Ou cuit a 66º amb bleda vermella i patata de truitaComençem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció. Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure ►
Crema de verdures amb envolcalls de brickElaboració de la crema de verdures tradicional:
Mongeta tendra amb quinoaBullim l’ou i el deixem refredar.
Escudella i carn d’ollaEn una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Estofat de vedellaPreparació:
Bacallà al forn amb llit de patata i ceba i melmelada de pebrot vermellTallem la patata i la ceba fina, la posem dins el forn a 150oC a coure amb oli sal i un xic de sucre. Quant té la textura transparent la traiem del forn.
Niu de mongeta tendra i patata1. Rentar les mongetes i tallar les puntes. 2. Tallar les mongetes en 3-4 trossos i coure-les al vapor durant 8 minuts. 3. Pela les patates, trosseja-les i coure-les en una cassola amb aigua bullent amb un polsim de salt durant 12 minuts... Veure ►
Trinxat de la Cerdanya1. Poseu una olla amb aigua al foc. Quan comenci a bullir, tireu-hi un pols de sal i la col, netejada i trossejada. 2. Mentrestant, peleu les patates, talleu-les a trossos regulars i afegiu-les a l'olla... Veure ►
Pastís de patata i bledes amb tomàquet eco1. Pelem i tallem les patates a rodanxes de la mateixa mida. 2. Les posem en una olla amb aigua bullent amb una mica de sal. Bullim durant uns 20-25 minuts o fins que les patates estiguin tendres... Veure ►
Graellada de verdures eco amb salsa romesco1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera. 2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►
Puré de patata amb bledes i xampinyons eco1. Pelem i tallem les patates a trossos. Bullim en aigua amb sal durant 20 minuts. 2. Mentrestant rentem bé les bledes una a una, eliminant les possibles restes de terra, i les tallem a trossos... Veure ►
Amanida de patata i cogombre ecològic1. Rentar bé les patates i assegurar-nos d’eliminar les restes de terra. 2. Afegir les patates amb una olla amb aigua i bullir durant 25-30 minuts. O fins que la patates estiguin cuites... Veure ►
Crema d'api eco amb xiitake1. Netejar i tallar els porros a rodanxes. 2. Afegir-los en una olla amb un raig d'oli d'oliva i saltar. Afegir el gra d'all picat i saltar. 3... Veure ►
Patates eco farcides amb tonyina1. Escalfar el forn a 200ºC. Punxeu les patates amb l’ajuda d’una forquilla i fregueu-les amb una mica d’oli per sobre la pell i condimenteu amb una mica de sal. 2. Posar les patates al forn amb una safata per forn amb paper per forn i coure durant 1 hora, girant de tant en tan, o fins que estiguin cuites... Veure ►
Patates Hasselbacken eco amb all1. Rentar bé les patates, ja que les courem amb pell i per tant és molt important que siguin ecològiques. 2. Un cop netes, tallar a rodanxes de gairebé 1 cm, però sense arribar a tallar-les del tot... Veure ►
Pastís de patata i tonyina eco1. Rentar i escalivar el pebrot vermell al forn. Ho podem fer el dia abans i optimitzar l'escalfor del forn per cuinar altres verdures... Veure ►
Patates farcides amb xampinyons i espinacs eco1. Escalfar el forn a 200 °C. Amb una forquilla punxar unes mica les patates perquè es pugui escapar la calor mentre es coguin. Embolicar-les amb paper d'alumini i posar el forn 40-50 minuts o fins que estiguin cuites, podem utilitzar un escuradents per comprovar-ho... Veure ►
Patates i cebes cremoses gratinades1. Escalfeu al forn a 180 °C. 2.Peleu les patates i talleu-les a rodanxes ben fines, si en teniu utilitzeu una mandolina. 3. Peleu i talleu les cebes de la mateixa manera... Veure ►
Broquetes gratinades al forn amb verdures, patates i formatge
Panellets sense gluten, sense ou i sense llet1. Renteu les patates i poseu-les a bullir en un cassó amb abundant aigua. 2. Un cop bullides, espereu que es refredin una mica i peleu-les i xafeu-les amb una forquilla. 3.Barregeu-hi el sucre fins que es dissolgui, tot seguit, afegiu la farina d’ametlla... Veure ►
Porrusalda amb bacallàEn una cassola amb oli d'oliva, fregim els porros tallats a rodelles ben fines.Quan els porros són fregits, afegim les patates cascades (que no tallades), a quadrets més aviat petits. Seguidament, hi afegim aigua i ho deixem bullir fins que les patates són mig cuites... Veure ►
Crema de porrosEstofem les cebes, els porros i lapi amb una mica de mantega, tot tallat ben petit.Tot seguit hi afegim les patates tallades ben fines i ho cobrim amb aigua d'ampolla. Hi afegim sal i deixem coure... Veure ►
Receptes amb coliraveA l'amanida:Ratllat, és el complement ideal a l'amanida verda. Té el mateix gust que el tronc de la col. Amb la verdura: Es pela mig quilo i es talla en rodanxes o cubs petits. Es cou a foc lent amb dues cullaradetes d'oli i dues d'aigua... Veure ►
|