|
![]()
Batut de maduixaRentar les maduixes i treure'n les fulles verdes.
Sorbet de prunesPassar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
LlimonadaEsprémer unes quantes llimones fins a tenir dues tasses de suc.
Préssec en almíbarPeleu els préssecs, partiu-los per la meitat i traieu-ne el pinyol.
Pinxo de brandada de bacallà amb figuesPer a la brandada
Crema de Sant JosepAgafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure ►
Amanida de Col Kale, cigrons i nous1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans. 2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure ►
Tartaletes amb crema d'aranja i pètals de pomaElaboració dels pètals de poma:
Puré de cigrons - HummusEscalfar lleugerament els cigrons amb el líquid de cocció. Escórrer i reservar una mica de líquid de cocció. Afegir-hi la resta d'ingredients i fer-ho puré, fins a aconseguir la consistència de paté, si cal, afegint una mica del líquid reservat... Veure ►
Bunyols de vent sense gluten i sense lactosaDavantal i a cuinar! 1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure ►
Crema de meló amb encenalls de pernilTritureu la polpa del meló amb el cava, una cullerada de mel, el suc de mitja llimona, la sal i el pebre i procureu que quedi una crema ben fina.
Tabulé- AmanidaUna de les maneres de preparar el cuscús consisteix a posar aigua a bullir amb una culleradeta de sal per, quan arribi al punt d’ebullició incorporar-hi el cuscús, remoure, posar una tapadora i apagar el foc deixant-ho reposar un parell de minuts... Veure ►
Granissat de melóHamburgueses de salmó i quinoa1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat. 2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame. 3... Veure ►
Gelat de préssec ecològic1. Pelar, treure el pinyol i tallar els préssecs a trossos petits. Congelar-los el dia abans. 2. Afegir els préssecs congelats, l'atzavara, el iogurt, el suc de llimona i passar-ho per un processador d’aliments o robot de cuina fins que quedi cremós... Veure ►
Melmelada de préssec eco1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits. 2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona. 3... Veure ►
Granissat de llimona eco1. Tallar les llimones per la meitat, buidar-les i posar-les a la batedora amb la resta d'ingredients. 2. Tritura amb l'ajuda del pistó de la batedora fins a obtenir una textura de granissat... Veure ►
Flam de torró de Xixona eco1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem. 2... Veure ►
Mongetes tendres amb picada d'all, julivert, llimona i parmesà1. Posar aigua a bullir en una olla gran. Mentrestant, tallar les puntes de les mongetes i prepareu un bol gran amb aigua amb gel. 2. Quan l'aigua bulli, afegir una mica de sal i les mongetes tendres... Veure ►
Compota de codony eco sense sucre1. Pelem els codonys, els tallem a daus i els posem en un cassó al foc. 2. Hi afegim el suc de mitja llimona i els dàtils i les prunes sense pinyol. 3... Veure ►
Coca de Sant Joan1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre. 2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja. 3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona... Veure ►
Gelat de síndria i iogurt eco1. Pela la síndria i tritura-la juntament amb el suc de mitja llimona i sis cullerades de sucre. Passa-ho per un colador fi. 2. Amb aquesta preparació, omple tres quartes parts d’un motlle per a gelats de pal... Veure ►
Batut d'api, poma i cogombre eco
Amanida de canonges i ou poché1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin. 2... Veure ►
Carpaccio de taronja amb torró1· Neteja exhaustivament una de les taronges i retira'n la capa externa de la pell de manera delicada. 2· Talla-la en tires fines i submergeix-la en 250 ml d'aigua bullint amb la meitat del sucre durant 5 minuts... Veure ►
Mousse de taronja amb menta i xocolataUn cop hem pelat la fruita afegim les dues nectarines a trossos i el suc de les taronges al got batedor.Batem i tastem. Si la fruita no és prou dolça, hi afegim una cullerada de sucre. Reservem una mica daquesta barreja en un got... Veure ►
Mosaic de gambes i romescoPelarem la gamba crua, i reservem la cua.Les partirem per la meitat en dues porcions simètriques. Les aplanem amb ajuda del mateix ganivet. Les ruixarem amb unes gotes de llimona o llima, i les deixem reposar només 5 minuts (depenent del nivell de sabor que us agradi, podeu prescindir del cítric, o al contrari, deixar-les més estona)... Veure ►
|