• Categories
  Les nostres receptes

 

Batut de maduixa

Batut de maduixa

Rentar les maduixes i treure'n les fulles verdes.
Es posen a la batedora amb l'aigua, el sucre i la llimona.
Batre-ho tot fins aconseguir la consistència desitjada. Servir-ho en vas alt... Veure ►

 

 

Sorbet de prunes

Sorbet de prunes

Passar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
Al final barrejar-hi les clares a punt de neu i posar al congelador.
Remenar-ho de tant en tant mentre va agafant el punt adequat de congelació... Veure ►

 

 

Llimonada

Llimonada

Esprémer unes quantes llimones fins a tenir dues tasses de suc.
Barrejar el suc amb 150 g de sucre -o menys- i remenar-ho fins que quedi desfet.
Tallar la pell d’una llimona ben prima i posar-la amb el suc dins una gerra... Veure ►

 

 

Préssec en almíbar

Préssec en almíbar

Peleu els préssecs, partiu-los per la meitat i traieu-ne el pinyol.
Passeu els trossos de préssec per suc de llimona i per sucre i deixeu-los en pots de vidre unes 6 hores.
Acabeu d’'omplir els pots amb un almívar d'’aigua i sucre a parts iguals... Veure ►

 

 

Pinxo de brandada de bacallà amb figues

Pinxo de brandada de bacallà amb figues

Per a la brandada
Rentem les patates i les posem al microones en un plat amb una mica d’aigua, durant uns 10 minuts.
Quan estiguin llestes les pelem, les tallem a daus i les reservem... Veure ►

 

 

Crema de Sant Josep

Crema de Sant Josep

Agafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure ►

 

 

Amanida de Col Kale, cigrons i nous

Amanida de Col Kale, cigrons i nous

1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans.

2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure ►

 

 

Tartaletes amb crema d'aranja i pètals de poma

Tartaletes amb crema d'aranja i pètals de poma

Elaboració dels pètals de poma:
Posar a bullir 1 litre d'aigua juntament amb el suc de llimona i el sucre. Deixar coure fins que el sucre es dissolgui. S'haurà convertit en un almíbar... Veure ►

 

 

Puré de cigrons - Hummus

Puré de cigrons - Hummus

Escalfar lleugerament els cigrons amb el líquid de cocció. Escórrer i reservar una mica de líquid de cocció.

Afegir-hi la resta d'ingredients i fer-ho puré, fins a aconseguir la consistència de paté, si cal, afegint una mica del líquid reservat... Veure ►

 

 

Bunyols de vent sense gluten i sense lactosa

Bunyols de vent sense gluten i sense lactosa

Davantal i a cuinar!

1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure ►

 

 

Crema de meló amb encenalls de pernil

Crema de meló amb encenalls de pernil

Tritureu la polpa del meló amb el cava, una cullerada de mel, el suc de mitja llimona, la sal i el pebre i procureu que quedi una crema ben fina.
Si el meló no és gaire dolç hi podeu afegir sucre... Veure ►

 

 

Tabulé- Amanida

Tabulé- Amanida

Una de les maneres de preparar el cuscús consisteix a posar aigua a bullir amb una culleradeta de sal per, quan arribi al punt d’ebullició incorporar-hi el cuscús, remoure, posar una tapadora i apagar el foc deixant-ho reposar un parell de minuts... Veure ►

 

 

Granissat de meló

Granissat de meló

1. Talleu el meló a trossos i poseu-lo al congelador

2... Veure ►

 

 

Hamburgueses de salmó i quinoa

Hamburgueses de salmó i quinoa

1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat.

2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame.

3... Veure ►

 

 

Gelat de préssec ecològic

Gelat de préssec ecològic

1. Pelar, treure el pinyol i tallar els préssecs a trossos petits. Congelar-los el dia abans.

2. Afegir els préssecs congelats, l'atzavara, el iogurt, el suc de llimona i passar-ho per un processador d’aliments o robot de cuina fins que quedi cremós... Veure ►

 

 

Melmelada de préssec eco

Melmelada de préssec eco

1. Pelar els préssecs i tallar-los a daus petits.

2. En un recipient mitjà, bullir el préssec, el xarop d'atzavara al gust i el suc de llimona.

3... Veure ►

 

 

Granissat de llimona eco

Granissat de llimona eco

1. Tallar les llimones per la meitat, buidar-les i posar-les a la batedora amb la resta d'ingredients. 

2. Tritura amb l'ajuda del pistó de la batedora fins a obtenir una textura de granissat... Veure ►

 

 

Flam de torró de Xixona eco

Flam de torró de Xixona eco

1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem.

2... Veure ►

 

 

Mongetes tendres amb picada d'all, julivert, llimona i parmesà

Mongetes tendres amb picada d'all, julivert, llimona i parmesà

1. Posar aigua a bullir en una olla gran. Mentrestant, tallar les puntes de les mongetes i prepareu un bol gran amb aigua amb gel.

2. Quan l'aigua bulli, afegir una mica de sal i les mongetes tendres... Veure ►

 

 

Compota de codony eco sense sucre

Compota de codony eco sense sucre

1. Pelem els codonys, els tallem a daus i els posem en un cassó al foc.

2. Hi afegim el suc de mitja llimona i els dàtils i les prunes sense pinyol.

3... Veure ►

 

 

Coca de Sant Joan

Coca de Sant Joan

1. Ratllem la pell de la llimona i la barregem amb el sucre.

2. Barregem la llet vegetal i l'oli i hi diluïm el llevat a la barreja.

3. Tamisem la farina i hi afegim el sucre amb la ratlladura de llimona... Veure ►

 

 

Gelat de síndria i iogurt eco

Gelat de síndria i iogurt eco

1. Pela la síndria i tritura-la juntament amb el suc de mitja llimona i sis cullerades de sucre. Passa-ho per un colador fi.

2. Amb aquesta preparació, omple tres quartes parts d’un motlle per a gelats de pal... Veure ►

 

 

Batut d'api, poma i cogombre eco

Batut d'api, poma i cogombre eco

  1. Pela i renta bé la poma

  2. Renta el cogombre i l'api.

  3. Introdueix tots els ingredients al vas i programa tritura en el robot o turmix... Veure ►

     

 

Amanida de canonges i ou poché

Amanida de canonges i ou poché

1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin.

2... Veure ►

 

 

Carpaccio de taronja amb torró

Carpaccio de taronja amb torró

1· Neteja exhaustivament una de les taronges i retira'n la capa externa de la pell de manera delicada.

2· Talla-la en tires fines i submergeix-la en 250 ml d'aigua bullint amb la meitat del sucre durant 5 minuts... Veure ►

 

 

Mousse de taronja amb menta i xocolata

Mousse de taronja amb menta i xocolata

Un cop hem pelat la fruita afegim les dues nectarines a trossos i el suc de les taronges al got batedor.
Batem i tastem. Si la fruita no és prou dolça, hi afegim una cullerada de sucre.
Reservem una mica d’aquesta barreja en un got... Veure ►

 

 

Mosaic de gambes i romesco

Mosaic de gambes i romesco

Pelarem la gamba crua, i reservem la cua.
Les partirem per la meitat en dues porcions simètriques. Les aplanem amb ajuda del mateix ganivet.
Les ruixarem amb unes gotes de llimona o llima, i les deixem reposar només 5 minuts (depenent del nivell de sabor que us agradi, podeu prescindir del cítric, o al contrari, deixar-les més estona)... Veure ►

 

 

 

Malabars | Copyright © 2015 Doctor Veg