|
![]()
Brou vegetalDesprés de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l'api, el julivert, l'alfàbrega i l'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora... Veure ►
VichyssoiseComencem a preparar la vichyssoise tallant els porros a trossets. Oli a la cassola, i hi fem suar el porro a dins.
Crema de carbassóEn una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Troncs de carbassó farcitsEn primer lloc , bulliu l'ou.
Lasanya de verduresEn una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes doli, una culleradeta de sal i una tasseta daigua.Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►
Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolçaDesossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Crema de coliflor amb daus de patata i bacallà, gambes i oli de paté d'olives negresPrimerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Croquetes de bledes amb pernil ibèric i lluç de palangreTallem a bronuoise la ceba, l'all i el porro i ho posem a la paella.
Risotto de bledes amb bacó, bolets variats i parmesàBullim l'arròs al punt i el reservem.
Caneló de porro i brandada de bacallàTallar els porros a uns 10 cm de llargada i posar-los a escaldar en una olla durant 7 minuts. Seguidament, treure’ls de l'aigua calenta i posar-los en aigua freda. Separar el cor del porro de les fulles, intentant que no es trenquin... Veure ►
Crema lleugera de carbassa i porroBullir el porro, la carbassa i les patates (tallades en daus petits perquè no s'allargui la cocció de la carbassa).
Creps de puerro y feta con salsa de avellanasHacer las crêps, con huevos ecológicos en este caso. Para el relleno, en una sartén poner un poco de aceite y añadir los puerros limpios cortados a rodajas finas, salar y dejar rehogar durante unos 10–12 minutos a fuego medio-bajo... Veure ►
Crema de verdures amb envolcalls de brickElaboració de la crema de verdures tradicional:
Vichyssoise de pomaSense Thermomix:
Flam de porro i ciboulet amb salmó fumatEs preescalfa el forn a 160ºC.
Lasanya de pasta d'espinacs i verdures al curriPiquem ben fins els porros, i els posem en una paella amb una mica d’oli al foc. Salem i tapem.
Brou vegetalElaboració tradicional:
Escudella i carn d’ollaEn una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Saltejat de tofu i wakame eco1. Posar les dues tires d’alga wakame en remull durant 5 minuts, escórrer i tallar petita 2. Tallar els porros a tires fines. Afegir-los en una paella amb una mica d’oli. 3... Veure ►
Seità al forn amb verdures eco1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure ►
Crema de carxofes eco1. Talla els porros i els alls a làmines. 2. Posa un raig d'oli d'oliva en una olla i afegeix els alls, quan estiguin una mica daurats, afegeix el porro. Cou a foc mitjà fins que estigui tot daurat... Veure ►
Crema eco de nyàmeres amb xips carxofa1. Rentar el porro i tallar-lo a juliana. Posar una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva. Quan l’oli estigui una mica calent afegir el porro i coure a foc lent. 2. Mentrestant, netejar, pelar i tallar a trossos les nyàmeres... Veure ►
Crema d'api eco amb xiitake1. Netejar i tallar els porros a rodanxes. 2. Afegir-los en una olla amb un raig d'oli d'oliva i saltar. Afegir el gra d'all picat i saltar. 3... Veure ►
Ous al forn amb espinacs i porros1. Escalfeu el forn a 180 °C.
Porrusalda amb bacallàEn una cassola amb oli d'oliva, fregim els porros tallats a rodelles ben fines.Quan els porros són fregits, afegim les patates cascades (que no tallades), a quadrets més aviat petits. Seguidament, hi afegim aigua i ho deixem bullir fins que les patates són mig cuites... Veure ►
Crema de porrosEstofem les cebes, els porros i lapi amb una mica de mantega, tot tallat ben petit.Tot seguit hi afegim les patates tallades ben fines i ho cobrim amb aigua d'ampolla. Hi afegim sal i deixem coure... Veure ►
Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassaBullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu... Veure ►
|