|
![]()
EmpedratEn un plat posa les mongetes, el bacallà esqueixat o la tonyina escorreguda i els tomàquets i les cebes tallats en grills.
Salsa salbitxada (romesco)Picar les avellanes torrades o torrar-les prèviament. Han d'estar pelades.
Arròs de verduresFer un sofregit de ceba i tomàquet en una cassola.
Montaditos danxovesTallem a rodanxes els tomàquets.
GuacamoleObrim l'alvocat, en traiem el pinyol i amb una cullereta traiem la polpa de l'alvocat i la posem dins del got de la batedora.
Amanida de tomàquet, cogombre i ceba amb espèciesNetejar les hortalises. Tallar-les ben petites i barrejar-les en un bol.
Albergínia farcidaTallar dues albergínies grans per la meitat i coure-les al forn. Quan estiguin cuites, buidar-les.
Amanida de patataRenteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Amanida de tomàquet i mozzarellaTallem el tomàquet en fines làmines i també la mozzarella a fines rodanxes.
Lasanya de verduresEn una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes doli, una culleradeta de sal i una tasseta daigua.Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►
Patates de la DeuFeu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Calamars amb calçots confitats i romesco de codonyComencem preparant el romesco.Posem les nyores en aigua tèbia per hidratar, els tomàquets al forn a escalivar i pelem els fruits secs. Coem el codony pelat i tallat a daus en una olla ben tapada amb aproximadament mig got daigua, fins que ens quedi tou... Veure ►
Calçots en tempura sobre un llit de trinxat de col amb botifarró, ceps i pernil ibèric1.Pelem els calçots fins que quedi una capa blanca i els tallem en 2 o 3 trossos segons les seves dimensions.
Albergínies farcides de carn al forn amb parmesà a la cremaNetejarem les albergínies i les tallarem per la meitat de llarg. Amb un ganivet els hi farem uns talls. Les posarem en una safata amb oli i les enfornarem a 200 graus.
Mongetes tendres amb pernil i tomàquetPrimer de tot bullim les mongetes procurant que no ens quedin massa cuites, al dente, les escorrem i les apartem.
Gaspatxo refrescantPosarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
Sopa freda de tomàquetTriturem inicialment l'alfàbrega amb una part de l'oli, el pebre, la sal i el sucre per assegurar que les fulles es triturin bé.
Cigrons amb samfainaSegons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Melmelada de tomàquet amb pebre i sucre muscovadoD'entrada, tallem els tomàquets per la meitat i els ratllem. Hi afegim el pebre negre mòlt. Després, posem el tomàquet en un cassó i també hi incorporem el sucre muscovado... Veure ►
Lasanya de pasta d'espinacs i verdures al curriPiquem ben fins els porros, i els posem en una paella amb una mica d’oli al foc. Salem i tapem.
Brou vegetalElaboració tradicional:
Sopa de cigrons i bledesRentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Pollastre ecològic amb prunes i pinyons1. Talleu el pollastre a octaus o més petit, com us agradi. Salpebreu el pollastre, enrossiu-lo a la paella i reserveu-lo... Veure ►
Canelons de NadalEn una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons. Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les. Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet... Veure ►
Estofat de vedellaPreparació:
Tabulé- AmanidaUna de les maneres de preparar el cuscús consisteix a posar aigua a bullir amb una culleradeta de sal per, quan arribi al punt d’ebullició incorporar-hi el cuscús, remoure, posar una tapadora i apagar el foc deixant-ho reposar un parell de minuts... Veure ►
Sopa de síndriaUn cop hem triturat la síndria i els tomàquets, ho passem pel colador xinès. Barregem el iogurt amb les llavors de sèsam, l’alfàbrega trossejada, un rajolí d’oli i un toc de pebre.
Gotet de tomàquets eco variats1. Pre-escalfem el forn. Tallem 6 llesques de pa i freguem un gra d’all i les posem al forn amb un raig d’oli. Quan estiguin daurades d’un costat, els donem la volta. Les traiem del forn quan els dos costats estigui lleugerament daurats... Veure ►
Graellada de verdures eco amb salsa romesco1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera. 2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►
Ratatouille ecològic1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida. 2... Veure ►
Carpaccio de tomàquet i remolatxa eco1. Rentar les remolatxes i bullir-les durant 45 minuts. Treure la pell tirant aigua freda sobre les remolatxes bullides. Taller les remolatxes a làmines primes. 2. Mentrestant, en un bol petit, barrejar l’oli, el suc de llimona, la sal, el pebre i les herbes... Veure ►
Tomàquets eco farcits amb cuscús1. Preescalfar el forn a 200 °C. 2. Coure el cuscús seguint les indicacions del paquet i amb ½ pastilla de brou de pollastre a l'aigua... Veure ►
GaspatxoPosa tots els ingredients a la cassola o recipient que hagis triat. Les verdures (el tomàquets, els pebrots i el cogombre) han d'estar rentades i el cogombre i l'all pelats. No t'oblidis de l'oli, el vinagre i la sal... Veure ►
Amanida despinacs saltats amb ibèric i foie, tomàquet confitat, espàrrecs de marge i maduixaPer confitar els tomàquets primer els pelem i tallem per la meitat. Després els netegem de les llavors i deixem que es confitin a foc lent en una cassola amb dos dits doli doliva.Daltra banda, saltem el pernil ibèric en una paella, juntament amb els espinacs... Veure ►
Amanida de tomàquet i cogombre amb un gra dallPrimer de tot pelarem els tomàquets deixant-los ben nets de pell, ja que la major part de la gent els prefereix pelats.Podem usar qualsevol tipus de tomàquet verd, com ara les varietats Cor de Bou, Raff o Montserrat... Veure ►
Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassaBullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu... Veure ►
|