|
![]()
Terrina de carbassó i olivesSaltejar la ceba amb una mica d'oli i sal marina durant 10 minuts. Afegir el carbassó, el pebrot vermell i l'alfàbrega i continuar 5 minuts més.
Pastís de carbassó dolçBarregeu el sucre, les raspadures de llimona, la mantega, el carbassó i la canyella i tritureu-ho amb un batedor elèctric fins que quedi una massa fina i homogènia.
Pastís de carbassó salatEn primer lloc fregir la ceba i un cop hagi agafat color daurat, situar el carbassó pelat i a trossos petits. D'altra banda, fregir el pernil i la cansalada amb la mantega. Batre tots els ous, posar-hi sal, i tot seguit tot el fregit... Veure ►
Crema de carbassóEn una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Troncs de carbassó farcitsEn primer lloc , bulliu l'ou.
Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolçaDesossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Crema de coliflor amb daus de patata i bacallà, gambes i oli de paté d'olives negresPrimerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Llomillet amb crema rústica de bacó i bròquilBullim el bròquil al dente i el reservem amb aigua freda.
Risotto verd amb encenalls de parmesàPer fer l'oli verd incorporem la pell del carbassó, el julivert, el cibulet i l'oli en un pot i ho triturem fins que quedi un oli verd i espès. Reservem el resultat.
Blinis de carbassóRatllar els carbassons i pressionar amb les mans per treure tot el líquid.
Cigrons amb samfainaSegons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Crema de carbassa i carbassonsNetegem, pelem i trossegem la carbassa, els carbassons i la patata. Reservem.
Barques de carbassó farcides de verduraComencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua. Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure ►
Ous al plat amb verduresSofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure ►
Lasanya amb cepsNeteja i talla els ceps. Fregeix per separat en una paella amb una mica d’oli i reserva’ls.
Fingers de carbassó amb salsa de iogurt raitaPer la salsa només hem de ratllar els cogombres i l’all. Deixar escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar líquid. Barrejar amb el iogurt i la menta i condimentar... Veure ►
Carpaccio de carbassó amb tomàquet deshidratat1. Posem els tomàquets deshidratats en el got de la batedora i els trossegem una mica. Els traiem i els deixem reservats.
Espaguetis de carbassó amb verdures1. Posar els tomàquets deshidratats en un bol amb aigua tèbia durant almenys 20 minuts. 2. Fer els espaguetis de carbassó amb l'ajuda del spiromat... Veure ►
Amanida tèbia de verdures verdes1. Bullir aigua amb un polsim de sal marina. 2. Afegir les mongetes verdes i el bròcoli. Bullir a foc alt i sense tapa, 3 o 4 minuts. Rentar les verdures amb abundant aigua freda i escórrer-les bé... Veure ►
Empanades de verdures y tonyina ecoPer fer la massa de les empanades 1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar. 2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans... Veure ►
Graellada de verdures eco amb salsa romesco1. Posar les nyores en remull en aigua tèbia durant 1 hora. Extreure’n la polpa amb l’ajuda d’una cullera. 2. Coure els tomàquets i la cabeça d’alls al forn a 180 ºC durant uns 15 minuts... Veure ►
Seità al forn amb verdures eco1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure ►
Ratatouille ecològic1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida. 2... Veure ►
Chips de carbassó ecològic al forn1. Preescalfar el forn a 220ºC. 2. En un bol o plat soper posar el pa rallat, el formatge parmesà, sal i pebre al gust i barrejar bé. 3. Tallar el carbassó a rodanxes de mig centímetre i les posem en aigua... Veure ►
Amanida de tires de carbassó amb cigrons1. Talla el carbassó per la meitat i tallar-lo a tires amb l’ajuda de l’spiromat. 2. Col·locar les tires de carbassó en un bol gran. 3. Afegir la ceba tallada a juliana, el pot de cigrons, el formatge feta, olives al gust i els tomàquets cherry tallats per la meitat... Veure ►
Lasanya de carbassó ecològic1. Preescalfar el forn a 180 °C. En un bol petit barrejar la ricotta, la mozzarella i els ous. Posar sal i pebre el gust i barrejar... Veure ►
Sushi de carbassó ecològic1. Amb l’ajuda d’un pelador de verdures, tallar els carbassons a làmines primes. Reservar les làmines de carbassó en un plat amb paper absorbent. 2. En un bol barrejar el formatge crema i el suc de llima... Veure ►
Saltejat de carbassó eco amb blat de moro i parmesà1. Posar una mica d’oli en una paella i coure els grans d’all picat 1 minut aproximadament. 2. En un bol mitjà barrejar el carbassó tallat a daus amb l’alfàbrega, l’orenga, la farigola, la sal i el pebre al gust, i el suc de mitja llimona... Veure ►
Fritters de carbassó ecològic amb salsa de iogurt1. Renta els carbassons, talla els extrems i ratlla'ls amb l'ajuda d'un rallador o triturador de cuina... Veure ►
Truitetes de pastanaga i carbassó1. Neteja bé la verdura. 2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia. 3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure ►
Broquetes gratinades al forn amb verdures, patates i formatge
Crepes farcides de carn i verdures ecoComencem fent el farciment de verdures:
Hortet de musclos al fornObrim 1 quilo i mig de musclos al vapor.Un cop freds els obrim i buidem la carn del mollusc. Colem i guardem l'aigua del musclo. Reservem una cinquantena de valves. Preferiblement les grans, netes i boniques... Veure ►
Wok de verduresTallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint. Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►
|