|
![]()
Amanida de patataRenteu les patates i, sense pelar-les, feu-les coure amb aigua i sal. Han de coure el punt just perquè no s'han de trencar quan les talleu.
Sorbet de prunesPassar per la batedora elèctrica la pruna, el sucre, el suc i la ratlladura de llimona.
Quiche de carbassaPer la Pasta brisa:
Ous al plat amb verduresSofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure ►
Ou cuit a 66º amb bleda vermella i patata de truitaComençem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció. Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure ►
Quiche de bròquil, fessols i matóCoure al vapor el bròquil net durant uns 25 minuts (en vaig reservar el tronc per fer la crema de verdures).
Trufes negres a la taronjaTrossejar la xocolata i barrejar-la amb la ratlladura de la pell de les taronges.
Flam de porro i ciboulet amb salmó fumatEs preescalfa el forn a 160ºC.
Crema de Sant JosepAgafem ½ litre de llet, la canyella, el sucre i la pell de la llimona i ho posem al foc fins que arrenqui el bull. Un cop ho ha fet ho retirem del foc. Ara agafem 6 yemes d’ou i la maizena, ho batem bé i afegim el ½ litre de llet restant... Veure ►
Amanida de Col Kale, cigrons i nous1. Primer rentarem bé les fulles de la col kale i l'anirem trossejant, separant i rebutjant tots els nervis una mica durs de les fulles, amb les mans. 2. Quan ho tinguem, afegirem el suc de llimona i 1 cullerada de la veganesa i li farem un massatge amb les mans per suavitzar la col kale i anar barrejant-ho tot... Veure ►
Fingers de carbassó amb salsa de iogurt raitaPer la salsa només hem de ratllar els cogombres i l’all. Deixar escórrer els cogombres en un colador perquè deixin anar líquid. Barrejar amb el iogurt i la menta i condimentar... Veure ►
Pastís de fruita del tempsBatre la margarina o mantega amb el sucre fins que estigui cremós. Afegir els ous i el iogurt i després la farina, la fècula i el llevat. Barrejar i incorporar la meitat de les avellanes... Veure ►
Torrades de bolets saltats amb ou pochéArreglar els bolets traient impureses i trossejar-los.
Panellets saludables de pinyonsEn un recipient, batem 2 ous. Hi afegim la farina d’ametlla, l’atzavara i els moniatos, que abans haurem pelat i triturat. Ho barregem tot bé, fins que tinguem una massa llisa i sense grumolls... Veure ►
Escudella i carn d’ollaEn una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Bunyols de vent sense gluten i sense lactosaDavantal i a cuinar! 1. Escalfeu l’aigua amb les pells de llimona i de taronja, la branca de canyella, l’oli i la sal. Quan comenci a bullir, apagueu el foc i reserveu-ho tot tapat uns 15-20 minuts perquè infusioni... Veure ►
Truita d'espàrrecs verds i alls tendres1. Traiem la part dura dels espàrrecs verds.
Flam de civada1. Batre el sucre amb els rovells d'ou en un recipient. Afegir 300 ml de beguda de civada Oatly BIO i la vainilla... Veure ►
Raw Brownie1. En una batedora afegir les nous i les triturem fins a tenir trossos petits. 2. Afegir els dàtils tallats per la meitat i triturar juntament amb les nous, fins a obtenir una espècie de pasta... Veure ►
Amanida de brots amb maduixes eco1. Per preparar la vinagreta netejarem les maduixes i escapçarem la part superior per treure les fulles. Les tallarem a daus i les posarem en un pot. 2. Afegirem la resta d’ingredients per la vinagreta i ho batrem amb l’ajuda d’una batedora... Veure ►
Quiche de bledes ecològiques1. Escalfar el forn a 180ºC a dalt i a baix. 2. Posar la pasta de full en un motlle rodó d’uns 20-22 cm, la punxem amb una forquilla i la posem al forn durant 15 minuts. 3... Veure ►
Torrades de moniato amb ou poché eco1. Escalfa el forn a 200 °C. 2. Renta el moniato i talla'l a làmines de la mateixa mida. Col·loca-les en una safata per forn amb paper per forn i un raig d'oli i cou durant 30 minuts... Veure ►
Delícies de poma amb amanida Waldorf1. Trencar les nous a la mida desitjada i torrar-les una mica en una paella. Deixar refredar. 2. En un bol, posar la mateixa quantitat de maionesa i de iogurt, afegir una mica de sal i pebre i barrejar... Veure ►
Wellington d'espinacs, bolets i fruita seca eco1. Pelar els alls i picar-los. Rentar bé els bolets i tallar-los petits. Posar oli d’oliva en una paella i coure els bolets amb l’all picat durant 5 minuts. 2. Afegir la mostassa i els espinacs frescos, rentats, a la paella i coure un parell de minuts més... Veure ►
Flam de torró de Xixona eco1. Posar el torró a trossets dins d’un cassó. Afegir la llet, la nata per muntar i la polpa extreta d’una beina de vainilla. Ho portem a ebullició i ho triturem. 2... Veure ►
Pastís de patata i tonyina eco1. Rentar i escalivar el pebrot vermell al forn. Ho podem fer el dia abans i optimitzar l'escalfor del forn per cuinar altres verdures... Veure ►
Ous farcits d’alvocat i tonyina eco1. Bullir els ous durant 12 minuts 2. Un cop freds, pelar-los i tallar-los per la meitat. 3. Posar el rovell en un bol juntament amb l’alvocat, el suc de llimona, la ceba tendra picada, la tonyina i sal i pebre al gust... Veure ►
Pancakes d’espinacs i plàtan eco1. Posar tots els ingredients en una batedora i barrejar fins a obtenir una massa homogènia 2. Posar una paella amb una mica de mantega a foc mitjà... Veure ►
Muffins ecològics de moniato i xocolata1. Picar les ametlles i posar tots els ingredients menys els trossos de xocolata en un processador d’aliments o picadora. 2. Triturar fins a obtenir una massa homogènia. 3... Veure ►
Ous al forn amb espinacs i porros1. Escalfeu el forn a 180 °C.
Penques de bledes farcides de pernil i formatgeElaboració: 1. Tallem les penques de les bledes i guardem les fulles per a altres receptes. Amb l'ajuda del ganivet retirem els possibles brins i tallem porcions de penca de mida més o menys homogeni... Veure ►
Empanadilles de tomàquet, mozzarella i pestoDeixa descongelar la massa de les crestes en el cas que estiguessin congelades. Obre el paquet i separa acuradament les oblies perquè no es trenquin i disposa-les sobre un drap humitejat o superfície dura... Veure ►
Amanida d'arròs i llenties amb alvocat i tomàquet1. Agafa les llenties i cou-les.
Truitetes de pastanaga i carbassó1. Neteja bé la verdura. 2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia. 3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure ►
Pastís de formatge i coliflor1. Preescalfa el forn a 180º. Talla la coliflor en floretes i amaneix-la amb pebre i sal. Posa aigua a escalfar en una olla i, quan bulli, cou la coliflor al vapor 5 minuts.
Paté de pastanagues amb gingebre1· Neteja les pastanagues, trosseja-les en peces petites i cuina durant uns minuts. 2· Pica els grans d'all en trossos molt petits, juntament amb les nous i el gingebre... Veure ►
|