|
![]()
Brou vegetalDesprés de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l'api, el julivert, l'alfàbrega i l'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora... Veure ►
Lasanya de verduresEn una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes doli, una culleradeta de sal i una tasseta daigua.Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►
Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolçaDesossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Pastissets de pastanaga especiatsEn un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal i les espècies.
Crema de pastanaga amb encenalls cruixents de bacó, pa cruixent i parmesàSofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Saltat de verdures amb xiitakeTallem les verdures en trossos regulars i petits.
Gaspatxo refrescantPosarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
Brou vegetalElaboració tradicional:
Mongeta tendra amb quinoaBullim l’ou i el deixem refredar.
Sopa de cigrons i bledesRentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Escudella i carn d’ollaEn una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Estofat de vedellaPreparació:
Saltejat oriental amb espaguetisNetejar i tallar el bròquil (trossets no massa grans) i coure’l al vapor fins que quedi cuit però no tou.
Amanida de col xinesaEn primer lloc , pelar i ratllar les pastanagues. Netejar l'api , picar les fulles en trossos fins i tallar les branques a rodanxes fines. Netejar la col xinesa , retirar el tronc i tallar les fulles en tires fines... Veure ►
Quinoa amb verdures1. Posem l’aigua al foc amb una mica de sal. 2. Rentem la quinoa i l’afegim a l’aigua quan bulli fins que estigui cuit (seguir les instruccions de l’embàs) 3... Veure ►
Pastanagues rostides amb mel1. Preescalfem el forn a 175ºC. 2. Col·loquem les pastanagues senceres en un plat i eixugar-les. 3. Agafar una bandeja pel forn, posar paper vegetal i escampar les pastanagues amb l'oli d'oliva... Veure ►
Xips de verdures1. Pelar totes les verdures. 2. Tallar les verdures per la meitat i després a rodanxes primes. 3. Cuinar les verdures al vapor, fins que estiguin toves. Reservar-les. 4... Veure ►
Amanida de col vegana1. Talla les verdures a tires primes i reserva. 2. En un bol posar l’alvocat i desfés-lo amb l’ajuda d’una forquilla. 3. Afegeix la resta d’ingredients i remou fins que quedin ben barrejat... Veure ►
Empanades de verdures y tonyina ecoPer fer la massa de les empanades 1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar. 2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans... Veure ►
Caldo remineralitzant1. Bullir 4 tasses d'aigua. Afegir els 6 primers ingredients. 2. Tapar i coure a foc mitjà durant 20-30 minuts. 3. Colar els ingredients. 4... Veure ►
Crema de verdures amb cibulet fresc1. Taller la ceba amb mitges llunes, l'api ben fi i les pastanagues, la carbassa i la xirivia a daus petits. Picar les bledes fresques ben petites. 2. Posar tots els ingredients en una olla amb 1 l d'aigua mineral... Veure ►
Seità al forn amb verdures eco1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure ►
Dhal o sopa de llenties vermelles ecològiques1. Tallem la pastanaga i el pebrot vermell i el posem a coure en una olla amb una mica d'oli. Piquem la ceba i els alls i els afegim a l'olla juntament amb el gingebre ratllat. Removem sovint durant uns 15-20 minuts... Veure ►
Hummus de pastanaga amb crackers de llavorsPer fer els crackers de llavors: 1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt i a baix amb ventilador. 2... Veure ►
Suc de poma i pastanaga eco1. Rentem la poma, la tallem per la meitat i li traiem el cor. 2. Rentem bé les pastanagues i ens assegurem que no quedin restes de terra. 3. Pelem el gingebre amb l'ajuda d'un ganivet o pelador... Veure ►
Arròs integral amb verdures i tofu eco saltejat1. Posem l’arròs integral a bullir seguint les indicacions del fabricant. 2. En un bol petit, posar la salsa de soja, el pebre i el sucre. Afegir un got d’aigua i barrejar bé els ingredients... Veure ►
Sushi de carbassó ecològic1. Amb l’ajuda d’un pelador de verdures, tallar els carbassons a làmines primes. Reservar les làmines de carbassó en un plat amb paper absorbent. 2. En un bol barrejar el formatge crema i el suc de llima... Veure ►
Hummus de pesto amb crudités eco1. Posem tots els ingredients en una batedora, excepte l’oli d’oliva, i triturem durant 1 minut o fins que quedi una massa homogènia. 2. Afegim l’oli d’oliva verge extra i tornem a triturar 3-4 minuts... Veure ►
Puré de pastanaga amb xampinyons saltejats eco1. Pelar i tallar les pastanagues i coure-les al vapor. 2. En una paella gran a foc fort, afegiu 3 cullerades d’oli d’oliva. Una vegada que la paella estigui prou calenta, poseu els alls picats i la ceba... Veure ►
Falàfel de pastanaga eco1. Preescalfem el forn a 190 ºC. 2. Mentrestant, rentem i escorrem els cigrons. 3. Rentem i pelem les pastanagues i les ratllem juntament amb el mig carbassó. 4. Posem tots els ingredients en un bol i els triturem amb l’ajuda d’una batedora o robot de cuina fins a obtenir una massa homogènia... Veure ►
Boletes de pastís de pastanaga ecològica1. Posar les nous, la civada i les llavors de lli mòltes en un processador d'aliments. Barrejar fins que estigui ben barrejat.
Crema de tavelles de pèsol1. Comencem desgranant les tavelles i en tallem la punta que anava agafada a la planta, estirant-ne el fil que segueix. No cal tallar l'altra punta, però podem anar separant les dues parts de Doctor Veg... Veure ►
Truitetes de pastanaga i carbassó1. Neteja bé la verdura. 2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia. 3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure ►
Amanida de canonges i ou poché1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin. 2... Veure ►
Broquetes gratinades al forn amb verdures, patates i formatge
Paté de pastanagues amb gingebre1· Neteja les pastanagues, trosseja-les en peces petites i cuina durant uns minuts. 2· Pica els grans d'all en trossos molt petits, juntament amb les nous i el gingebre... Veure ►
Canelons vegans amb beixamel1· Tritura la ceba i daura-la suaument en una cassola amb oli d'oliva. Incorpora els bolets tallats petits i la pastanaga ratllada. Continua removent fins que les verdures estiguin totalment cuites... Veure ►
Sopa de galets farcits vegans1·Rentar, pelar i tallar la ceba, el porro i les pastanagues. 2· En una cassola, sofregir el porro i la ceba amb oli d’oliva verge. 3· Quan comencis a veure color, afegeix les altres verdures i els cigrons... Veure ►
Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassaBullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu... Veure ►
Wok de verduresTallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl doli de cacahuet.El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint. Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►
|