• Categories
  Les nostres receptes

 

Brou vegetal

Brou vegetal

Després de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l’'api, el julivert, l'alfàbrega i l’'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora... Veure ►

 

 

Lasanya de verdures

Lasanya de verdures

En una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes d’oli, una culleradeta de sal i una tasseta d’aigua.
Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►

 

 

Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolça

Envoltinis de pastanaga i pollastre arrebossats amb wok de verdures i sopa de soja dolça

Desossem les cuixes de pollastre, les tallem a daus i les reservem.
Seguidament tallem a juliana i saltegem els pebrots verd i vermell i el carbassó... Veure ►

 

 

Pastissets de pastanaga especiats

Pastissets de pastanaga especiats

En un bol mesclem la farina tamisada amb el llevat, la sal i les espècies.
En un altre recipient muntem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Hi anem afegint a poc a poc la mescla de la farina i la mantega fosa... Veure ►

 

 

Crema de pastanaga amb encenalls cruixents de bacó, pa cruixent i parmesà

Crema de pastanaga amb encenalls cruixents de bacó, pa cruixent i parmesà

Sofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Flamegem amb brandi, afegim una mica de farina i removem.
Incorporem aigua bullint fins cobrir les verdures i deixem que cogui tot... Veure ►

 

 

Saltat de verdures amb xiitake

Saltat de verdures amb xiitake

Tallem les verdures en trossos regulars i petits.
Les saltem per separat al wok, una paella molt útil per fer aquest tipus de plat.
Saltar les verdures significa fregir a foc molt viu i agitant-lo de tant en tant... Veure ►

 

 

Gaspatxo refrescant

Gaspatxo refrescant

Posarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
Atenció! Les nyores les haurem de posar unes hores abans en remull amb aigua i vinagre.
El pa farà que ens quedi tot ben lligat... Veure ►

 

 

Brou vegetal

Brou vegetal

Elaboració tradicional:
Netajar i trossejar totes les verdures.
Afegir a l'olla amb aigua bullent i coure durant 30 minuts.
Escórrer les verdures i guardar el caldo per bullir després la pasta... Veure ►

 

 

Mongeta tendra amb quinoa

Mongeta tendra amb quinoa

Bullim l’ou i el deixem refredar. 
Cuinem al vapor, o bé bullim, la mongeta tendra, la pastanaga, la ceba i la patata. Calcula uns 15 minuts, però ves-ho controlant.
Emplatem i hi afegim el mix de llavors o el llevat nutricional per sobre... Veure ►

 

 

Sopa de cigrons i bledes 

Sopa de cigrons i bledes 

Rentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Rentar les bledes, escórrer-les bé i tallar-les a tiretes fines... Veure ►

 

 

Escudella i carn d’olla

Escudella i carn d’olla

En una olla amb aigua freda poseu-hi les carns, menys les botifarres i la carn de la pilota.
Feu-ho bullir 1 hora i afegiu-hi els cigrons.
Al cap d’una altra hora afegiu-hi les verdures menys les patates... Veure ►

 

 

Estofat de vedella

Estofat de vedella

Preparació:
Saltegeu la vedella salpebrada en una cassola amb oli.
Afegiu-hi les verdures tallades a trossos grans, els alls sencers, les herbes i uns grans de pebre.
Doneu-hi unes voltes, tireu-hi el vi i deixeu-lo reduir... Veure ►

 

 

Saltejat oriental amb espaguetis

Saltejat oriental amb espaguetis

Netejar i tallar el bròquil (trossets no massa grans) i coure’l al vapor fins que quedi cuit però no tou.
Preparar la pasta segons les instruccions i escórrer-la. Mentrestant, escalfar oli en una paella, saltejar el tofu fins que quedi daurat per tots els costats i reservar-la... Veure ►

 

 

Amanida de col xinesa

Amanida de col xinesa

En primer lloc , pelar i ratllar les pastanagues. Netejar l'api , picar les fulles en trossos fins i tallar les branques a rodanxes fines. Netejar la col xinesa , retirar el tronc i tallar les fulles en tires fines... Veure ►

 

 

Quinoa amb verdures

Quinoa amb verdures

1. Posem l’aigua al foc amb una mica de sal.

2. Rentem la quinoa i l’afegim a l’aigua quan bulli fins que estigui cuit (seguir les instruccions de l’embàs)

3... Veure ►

 

 

Pastanagues rostides amb mel

Pastanagues rostides amb mel

1. Preescalfem el forn a 175ºC.

2. Col·loquem les pastanagues senceres en un plat i eixugar-les.

3. Agafar una bandeja pel forn, posar paper vegetal i escampar les pastanagues amb l'oli d'oliva... Veure ►

 

 

Xips de verdures

Xips de verdures

1. Pelar totes les verdures.

2. Tallar les verdures per la meitat i després a rodanxes primes.

3. Cuinar les verdures al vapor, fins que estiguin toves. Reservar-les.

4... Veure ►

 

 

Amanida de col vegana

Amanida de col vegana

1. Talla les verdures a tires primes i reserva.

2. En un bol posar l’alvocat i desfés-lo amb l’ajuda d’una forquilla.

3. Afegeix la resta d’ingredients i remou fins que quedin ben barrejat... Veure ►

 

 

Empanades de verdures y tonyina eco

Empanades de verdures y tonyina eco

Per fer la massa de les empanades

1. Posar l'aigua i la llet en un bol, afegir una mica de sal i barrejar.

2. Afegir la farina barrejant bé fins que quedi una massa homogènia, sense que se'ns enganxi a les mans... Veure ►

 

 

Caldo remineralitzant

Caldo remineralitzant

1. Bullir 4 tasses d'aigua. Afegir els 6 primers ingredients.

2. Tapar i coure a foc mitjà durant 20-30 minuts.

3. Colar els ingredients.

4... Veure ►

 

 

Crema de verdures amb cibulet fresc

Crema de verdures amb cibulet fresc

1. Taller la ceba amb mitges llunes, l'api ben fi i les pastanagues, la carbassa i la xirivia a daus petits. Picar les bledes fresques ben petites.

2. Posar tots els ingredients en una olla amb 1 l d'aigua mineral... Veure ►

 

 

Seità al forn amb verdures eco

Seità al forn amb verdures eco

1. Tallar el seità a rodanxes mitjanes, les pastanagues a rodanxes fines, els carbassons en forma de mitges llunes gruixudes, els xampinyons a daus i el porro fi... Veure ►

 

 

Dhal o sopa de llenties vermelles ecològiques

Dhal o sopa de llenties vermelles ecològiques

1. Tallem la pastanaga i el pebrot vermell i el posem a coure en una olla amb una mica d'oli. Piquem la ceba i els alls i els afegim a l'olla juntament amb el gingebre ratllat. Removem sovint durant uns 15-20 minuts... Veure ►

 

 

Hummus de pastanaga amb crackers de llavors

Hummus de pastanaga amb crackers de llavors

Per fer els crackers de llavors:

1. Preescalfeu el forn a 180 °C a dalt i a baix amb ventilador.

2... Veure ►

 

 

Suc de poma i pastanaga eco

Suc de poma i pastanaga eco

1. Rentem la poma, la tallem per la meitat i li traiem el cor.

2. Rentem bé les pastanagues i ens assegurem que no quedin restes de terra.

3. Pelem el gingebre amb l'ajuda d'un ganivet o pelador... Veure ►

 

 

Arròs integral amb verdures i tofu eco saltejat

Arròs integral amb verdures i tofu eco saltejat

1. Posem l’arròs integral a bullir seguint les indicacions del fabricant.

2. En un bol petit, posar la salsa de soja, el pebre i el sucre. Afegir un got d’aigua i barrejar bé els ingredients... Veure ►

 

 

Sushi de carbassó ecològic

Sushi de carbassó ecològic

1. Amb l’ajuda d’un pelador de verdures, tallar els carbassons a làmines primes. Reservar les làmines de carbassó en un plat amb paper absorbent.

2. En un bol barrejar el formatge crema i el suc de llima... Veure ►

 

 

Hummus de pesto amb crudités eco

Hummus de pesto amb crudités eco

1. Posem tots els ingredients en una batedora, excepte l’oli d’oliva, i  triturem durant 1 minut o fins que quedi una massa homogènia.

2. Afegim l’oli d’oliva verge extra i tornem a triturar 3-4 minuts... Veure ►

 

 

Puré de pastanaga amb xampinyons saltejats eco

Puré de pastanaga amb xampinyons saltejats eco

1. Pelar i tallar les pastanagues i coure-les al vapor.

2. En una paella gran a foc fort, afegiu 3 cullerades d’oli d’oliva. Una vegada que la paella estigui prou calenta, poseu els alls picats i la ceba... Veure ►

 

 

Falàfel de pastanaga eco

Falàfel de pastanaga eco

1. Preescalfem el forn a 190 ºC.

2. Mentrestant, rentem i escorrem els cigrons.

3. Rentem i pelem les pastanagues i les ratllem juntament amb el mig carbassó.

4. Posem tots els ingredients en un bol i els triturem amb l’ajuda d’una batedora o robot de cuina fins a obtenir una massa homogènia... Veure ►

 

 

Boletes de pastís de pastanaga ecològica

Boletes de pastís de pastanaga ecològica

1. Posar les nous, la civada i les llavors de lli mòltes en un processador d'aliments. Barrejar fins que estigui ben barrejat.
2. Afegir les pastanagues ratllades i tornar a barrejar 10 segons... Veure ►

 

 

Crema de tavelles de pèsol

Crema de tavelles de pèsol

1. Comencem desgranant les tavelles i en tallem la punta que anava agafada a la planta, estirant-ne el fil que segueix. No cal tallar l'altra punta, però podem anar separant les dues parts de Doctor Veg... Veure ►

 

 

Truitetes de pastanaga i carbassó

Truitetes de pastanaga i carbassó

1. Neteja bé la verdura.

2. Ratlla tot el carabassó, amb la pell inclosa. Aconseguirem unes tires llargues de mides similars per una cocció homogènia.

3. Fem el mateix amb la pastanaga... Veure ►

 

 

Amanida de canonges i ou poché

Amanida de canonges i ou poché

1. Sobre un llit de canonges o créixens, que són molt depuratius, posa-hi llàmines de pastanaga i xampinyons ruixats amb suc de llimona perquè no s'oxidin.

2... Veure ►

 

 

Broquetes gratinades al forn amb verdures, patates i formatge

Broquetes gratinades al forn amb verdures, patates i formatge

    1. Preescalfem el forn a 200 °C.

    2. Tallem les verdures i les patates en trossos, prèviament rentades, i les enfilem en broquetes alternant una peça de cadascuna d'elles... Veure ►

       

 

Paté de pastanagues amb gingebre

Paté de pastanagues amb gingebre

1· Neteja les pastanagues, trosseja-les en peces petites i cuina durant uns minuts.

2· Pica els grans d'all en trossos molt petits, juntament amb les nous i el gingebre... Veure ►

 

 

Canelons vegans amb beixamel

Canelons vegans amb beixamel

1· Tritura la ceba i daura-la suaument en una cassola amb oli d'oliva. Incorpora els bolets tallats petits i la pastanaga ratllada. Continua removent fins que les verdures estiguin totalment cuites... Veure ►

 

 

Sopa de galets farcits vegans

Sopa de galets farcits vegans

1·Rentar, pelar i tallar la ceba, el porro i les pastanagues. 

2· En una cassola, sofregir el porro i la ceba amb oli d’oliva verge.

3· Quan comencis a veure color, afegeix les altres verdures i els cigrons... Veure ►

 

 

Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassa

Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassa

Bullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.
D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu... Veure ►

 

 

Wok de verdures

Wok de verdures

Tallem les verdures a quadrets i les anem fregint per separat i escorrent, en uns 200cl d’oli de cacahuet.
El pèsol l'escaldem 8 minuts en aigua bullint.
Amb tots els ingredients ja cuits, buidem l'oli del wok i els barregem... Veure ►

 

 

 

Malabars | Copyright © 2015 Doctor Veg