|
![]()
Volovans amb albergínies i cebaFarcir els volovans amb el sofregit i posar un tall de formatge de cabra a sobre.
Arròs de verduresFer un sofregit de ceba i tomàquet en una cassola.
Terrina de carbassó i olivesSaltejar la ceba amb una mica d'oli i sal marina durant 10 minuts. Afegir el carbassó, el pebrot vermell i l'alfàbrega i continuar 5 minuts més.
Brou vegetalDesprés de rentar i tallar les pastanagues, els porros, la ceba, les fulles de col, els alls, l'api, el julivert, l'alfàbrega i l'orenga, s'afegeixen a una olla amb aigua mineral i es couen, a foc lent i tapat, com a mínim una hora... Veure ►
Crema de bròquil i cebaPreparem el bròcoli, rebutjan els tronxos més gruixuts i el bullim o fem al vapor a cocció curta. Posem aigua a bullir i blanquegem els brots de col i les cebes tendres... Veure ►
Crema de carbassóEn una cassola posem els porros tallats en juliana amb un rajolí d'oli fins que es facin una mica.
Escalivada a la llenyaEscaliveu els pebrots a la part amb més foc i durant menys temps, i les albergínies a la part amb menys foc i durant més temps.
Amanida tèbia de mongeta tendra i favesCou al vapor, amb una miqueta de sal, la mongeta tendra tallada a trossos.
Troncs de carbassó farcitsEn primer lloc , bulliu l'ou.
Lasanya de verduresEn una cassola o paella posem totes les verdures (menys la col i el tomàquet ratllat) tallades a bocins petits. Hi afegim unes gotes doli, una culleradeta de sal i una tasseta daigua.Ho coem a foc baix, remenant de tant en tant, i quan estiguin fetes hi afegim el trocet de col tallat en juliana fina... Veure ►
Crema de carbassaBuidar la carbassa, retirant tots els filaments i les pipes, i traient la polpa. La tallem a trossets petits i la posem en un cassola amb oli calent.Al mateix moment, li afegim una ceba tallada a làmines i 2 patates pelades i també tallades a trossets... Veure ►
Patates de la DeuFeu un sofregit amb la ceba i els tomàquets.
Col gratinada amb beixamel de gorgonzola sobre puré de patata amb saltat d'alls tendres, gambes i ceps1.Agafem la col i en traiem les fulles les més maques per bullir-les durant 5 minuts amb un pessic de sal, posteriorment les reservem en un escorredor.
Crema de coliflor amb daus de patata i bacallà, gambes i oli de paté d'olives negresPrimerament tallem la ceba, el carbassó, la coliflor i el porro a daus. Ho posem a una cassola mitjana amb una mica d'oli i deixem que es dori.
Croquetes de bledes amb pernil ibèric i lluç de palangreTallem a bronuoise la ceba, l'all i el porro i ho posem a la paella.
Risotto de bledes amb bacó, bolets variats i parmesàBullim l'arròs al punt i el reservem.
Coliflor amb bacallàUn cop tallada la coliflor la bullim a l'olla a pressió durant 15 minuts. La traiem del foc i la posem a escórrer.
Quiche de carbassaPer la Pasta brisa:
Llomillet amb crema rústica de bacó i bròquilBullim el bròquil al dente i el reservem amb aigua freda.
Crema de pastanaga amb encenalls cruixents de bacó, pa cruixent i parmesàSofregim la ceba, les patates i les pastanagues amb la mantega fins que agafin color.
Torrada de llagostins gratinada amb romesco, ceba confitada i xampinyonsComencem preparant el romesco. En primer lloc posem la ceba trossejada a sofregir en una cassola. Mentrestant afegim a la fregidora els grans dall, les nyores prèviament netes i el pa fins que quedi ben torrat... Veure ►
Crema de remolatxaTallem la remolatxa, la ceba i els porros a daus.
Risotto verd amb encenalls de parmesàPer fer l'oli verd incorporem la pell del carbassó, el julivert, el cibulet i l'oli en un pot i ho triturem fins que quedi un oli verd i espès. Reservem el resultat.
Bacallà amb bunyols de bròquilFregiu el bacallà enfarinat i reserveu-lo.?Bulliu, enfarineu i fregiu el bròquil, i reserveu-lo.?El bròquil es pot arrebossar amb farina i ou.
Gaspatxo refrescantPosarem tots els ingredients en una olla, prèviament tallats a trossos.
EscalivadaPosem al forn una safata amb els pebrots, les albergínies i una mica d'oli. Passada una estona donem la volta a les verdures. Un cop cuites les reservem.
Gratinat anxoves i escalivadaEscalivem les verdures. A casa la fem indiferentment al forn o al caliu de la brasa de la barbacoa. Per qüestions de temperatura ambiental, a l'hivern al forn i a l'estiu a la brasa de la barbacoa per poder aprofitar el caliu residual... Veure ►
Pollastre rostit a la cassola amb castanyesSalpebreu i enrossiu el pollastre sencer.
Cigrons amb samfainaSegons el temps i les possibilitats del moment coeu o feu servir cigrons també en conserva.
Pinxo de brandada de bacallà amb figuesPer a la brandada
Barques de carbassó farcides de verduraComencem tallant els carbassons pel mig i coent-los al vapor uns 12 minuts. Amb una cullera els buidem i els posem cap per avall en un plat perquè deixin anar tota l'aigua. Tallem al ceba a daus i la coem a foc suau fins que estigui transparent amb 2 cullerades d'oli i l'all, tallat també ben petit... Veure ►
Ous al plat amb verduresSofregim la ceba tallada ben petita en una paella amb una mica d’oli, i li anem afegint la resta de verdures i fruita tallades a dauets petits, segons aquest ordre: la pera, l’albergínia i el carbassó... Veure ►
Ou cuit a 66º amb bleda vermella i patata de truitaComençem per la feina més grossa, ja que ens portarà 50 minuts de cocció. Treiem els ous de la nevera una estona abans per a que tinguin la temperatura ambient... Veure ►
Crema de verdures amb envolcalls de brickElaboració de la crema de verdures tradicional:
Farcellets de col amb salsa de bolets i arròsDels farcells:
Brou vegetalElaboració tradicional:
Farcellets de col amb arròs i verduretesEs bullen les fulles de la col un parell de minuts per fer-les flexibles.
Mongeta tendra amb quinoaBullim l’ou i el deixem refredar.
Sopa de cigrons i bledesRentar i picar la pastanaga, l’api, els grans d’all, l’alfàbrega, el julivert i mitja ceba.
Torrades de bolets saltats amb ou pochéArreglar els bolets traient impureses i trossejar-los.
Pollastre ecològic amb prunes i pinyons1. Talleu el pollastre a octaus o més petit, com us agradi. Salpebreu el pollastre, enrossiu-lo a la paella i reserveu-lo... Veure ►
Pollastre rostit a la cassolaSaleu i empebreu els trossos de pollastre i enrossiu-los amb oli i llard a parts iguals.
Canelons de NadalEn una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons. Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les. Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet... Veure ►
Estofat de vedellaPreparació:
Ofegat de faves i pèsolsEn una cassola, amb un bon raig d’oli d’oliva, fregim lleugerament els allets tendres. A continuació hi posem 3 o 4 cullerades de ceba confitada i hi tirem el vi blanc; tot seguit hi posem les faves i les fulles de menta, remenem una mica tot plegat i hi afegim una mica d’aigua fins a cobrir just el conjunt i la tira d’alga kombu... Veure ►
Bacallà al forn amb llit de patata i ceba i melmelada de pebrot vermellTallem la patata i la ceba fina, la posem dins el forn a 150oC a coure amb oli sal i un xic de sucre. Quant té la textura transparent la traiem del forn.
Amanida d’azukis amb algues, tomacons i vinagreta de balsàmicEscaldeu les cebes tendres en aigua bullent durant 10 segons. Escorreu-les i reserveu-les.
Quinoa amb verdures1. Posem l’aigua al foc amb una mica de sal. 2. Rentem la quinoa i l’afegim a l’aigua quan bulli fins que estigui cuit (seguir les instruccions de l’embàs) 3... Veure ►
Hamburgueses de salmó i quinoa1. Cuinar lleument el salmó (a la planxa o al forn) i reservar-ho en un bol esmicolat. 2. Coure 1 part de quinoa per 2 parts d'aigua durant 30 minuts amb un tros d'alga wakame. 3... Veure ►
Crepes d'espinacs i xampinyons1. Per preparar les crepes, barrejar en un bol la farina, l'ou i un polsim de sal. A poc a poc afegir la llet removent amb una batedora manual. Deixar reposar la massa una hora dins la nevera... Veure ►
Gotets d'escalivada cremosa ecològica1. Posar l'albergínia, els pebrots i la ceba (tot sense pelar) a 200 graus durant 40 minuts al forn. Els últims 15 minuts afegir la dent d'all, també sense pelar. 2... Veure ►
Amanida de cogombre Thai1. Tallar el cogombre a rodanxes primes i la ceba a juliana. Posar-ho tot en un bol. 2. Barrejar els ingredients de l’amaniment: el suc de llimona, el sucre, l’oli i la sal, barrejar bé i afegir-ho al bol del cogombre i la ceba... Veure ►
Amanida de llenties1. Rentem les llenties amb un escorredor.
Pollastre eco al curry1. Tallar el pit de pollastre a daus i salar. 2. Daurar la carn en una paella amb una mica d'oli. 3. Retirar la carn i afegir la ceba tallada en juliana... Veure ►
Caldo remineralitzant1. Bullir 4 tasses d'aigua. Afegir els 6 primers ingredients. 2. Tapar i coure a foc mitjà durant 20-30 minuts. 3. Colar els ingredients. 4... Veure ►
Crema de verdures amb cibulet fresc1. Taller la ceba amb mitges llunes, l'api ben fi i les pastanagues, la carbassa i la xirivia a daus petits. Picar les bledes fresques ben petites. 2. Posar tots els ingredients en una olla amb 1 l d'aigua mineral... Veure ►
Sopa de ceba ecològica1. Tallem la ceba a juliana i la posem en una olla amb un raig d’oli d’oliva i una cullerada de mantega. Coem a foc lent durant 20 minuts. 2. Quan la ceba estigui tendre i daurada hi afegim un litre d’aigua, sal i pebre al gust... Veure ►
Dhal o sopa de llenties vermelles ecològiques1. Tallem la pastanaga i el pebrot vermell i el posem a coure en una olla amb una mica d'oli. Piquem la ceba i els alls i els afegim a l'olla juntament amb el gingebre ratllat. Removem sovint durant uns 15-20 minuts... Veure ►
Risotto de coliflor eco1. Ratllem els caps de la coliflor amb l'ajuda d'una picadora. 2. Posem un raig d'oli en una paella i afegim la ceba picada. Cuinem suaument durant 5 minuts fins que estigui tendre. 3... Veure ►
Ratatouille ecològic1. Talla els tomàquets, l'albergínia, la ceba i el carbassó a rodanxes primes de la mateixa mida. 2... Veure ►
Espinacs amb cigrons eco1. Pica la ceba, els grans d'all i ratlla el gingebre amb l'ajuda d'un ratllador. Cou la ceba, l'all i el gingebre en una paella gran amb oli d'oliva a foc mitjà durant 5 minuts, fins que la ceba estigui cuita... Veure ►
Pollastre Korma ecològicConsell: Deixar el pollastre a macerar el dia abans. Si no és possible deixar-lo a macerar durant 4-5 h a la nevera perquè agafi el gust desitjat. 1. Preparar la maceració... Veure ►
Sopa freda de cogombre eco1. Pela els cogombres i talla’ls a daus. 2. Posa en una batedora el cogombre, la beguda d’ametlles, els grans d’all, l’alfàbrega, la ceba tallada a daus, la poma pelada i tallada a trossos, el suc de llima i una mica de sal... Veure ►
Amanida de tires de carbassó amb cigrons1. Talla el carbassó per la meitat i tallar-lo a tires amb l’ajuda de l’spiromat. 2. Col·locar les tires de carbassó en un bol gran. 3. Afegir la ceba tallada a juliana, el pot de cigrons, el formatge feta, olives al gust i els tomàquets cherry tallats per la meitat... Veure ►
Arròs integral amb verdures i tofu eco saltejat1. Posem l’arròs integral a bullir seguint les indicacions del fabricant. 2. En un bol petit, posar la salsa de soja, el pebre i el sucre. Afegir un got d’aigua i barrejar bé els ingredients... Veure ►
Amanida de mongetes amb verdures i sèsam1. Pelem i tallem la ceba i el pebrot vermell a daus petits 2. Rentem les mongetes i les posem en un bol. I afegim la ceba i el pebrot. 3. Desgranem el blat de moro i l'afegim al bol juntament amb els pesols... Veure ►
Pizza integral eco de bròcoli amb salsa d’anacardsEscalfar el forn a 230ºC Tallar les flors del bròcoli i picar una part del tronc del bròcoli, tallar els tomàquets cherry per la meitat, picar la ceba i barrejar-ho tot en un bol juntament amb el blat de moro amb un bon raig d’oli d’oliva, una mica de sal i de pebre... Veure ►
Patates i cebes cremoses gratinades1. Escalfeu al forn a 180 °C. 2.Peleu les patates i talleu-les a rodanxes ben fines, si en teniu utilitzeu una mandolina. 3. Peleu i talleu les cebes de la mateixa manera... Veure ►
Durum de pollastre eco1. Prenem les sobres de pollastre rostit i les esmicolem, rebutjant l'os i la pell.
Crema de tavelles de pèsol1. Comencem desgranant les tavelles i en tallem la punta que anava agafada a la planta, estirant-ne el fil que segueix. No cal tallar l'altra punta, però podem anar separant les dues parts de Doctor Veg... Veure ►
Pasta amb carxofes eco, tomàquet i encenalls de pernil1· Retira el tronc i les fulles exteriors de les carxofes. Una vegada netes, posa-les a bullir amb el mínim d'aigua possible, un polsim de sal i unes gotes de suc de llimona per a evitar que s'ennegreixin... Veure ►
Crepes farcides de carn i verdures ecoComencem fent el farciment de verdures:
Crema de xampinyons amb beguda de soja
2· En una paella amb oli, fregim la ceba i el porro (deixant un tros d'uns 4 cm) amb all picat. 3· Afegeix els bolets, cou-los amb la beguda de soja durant uns 15 minuts... Veure ►
Canelons vegans amb beixamel1· Tritura la ceba i daura-la suaument en una cassola amb oli d'oliva. Incorpora els bolets tallats petits i la pastanaga ratllada. Continua removent fins que les verdures estiguin totalment cuites... Veure ►
Sopa de galets farcits vegans1·Rentar, pelar i tallar la ceba, el porro i les pastanagues. 2· En una cassola, sofregir el porro i la ceba amb oli d’oliva verge. 3· Quan comencis a veure color, afegeix les altres verdures i els cigrons... Veure ►
GaspatxoPosa tots els ingredients a la cassola o recipient que hagis triat. Les verdures (el tomàquets, els pebrots i el cogombre) han d'estar rentades i el cogombre i l'all pelats. No t'oblidis de l'oli, el vinagre i la sal... Veure ►
Crema de fonoll amb ratlladures de taronjaEn una olla amb oli calent hi fregirem la ceba i els alls.Un cop agafin color hi afegirem el brou, el fonoll tallat a bocins i les ratlladures de la taronja. Deixem bullir durant uns 40 minuts a foc normal... Veure ►
Gaspatxo de maduixaNetegem, tallem i trossegem les maduixes.Netegem i buidem el cogombre i el pebrot de llavors i també els trossegem. En una cassola hi posem una mescla d'oli, pa xopat en vinagre balsàmic, sal i aigua... Veure ►
Crema de porrosEstofem les cebes, els porros i lapi amb una mica de mantega, tot tallat ben petit.Tot seguit hi afegim les patates tallades ben fines i ho cobrim amb aigua d'ampolla. Hi afegim sal i deixem coure... Veure ►
Trenat espàrrecs farcit de llagostins, xiitake i maitakeTallem els espàrrecs a tires, molt finament (si pot ser amb una màquina de tallar embotits, o una mandolina, o un pelador). Els escaldem en aigua bullint (30% de sal) uns 30 segons.Passat aquest curt període de temps, els refredem en aigua amb gel o en aigua freda per frenar la cocció... Veure ►
Receptes amb coliraveA l'amanida:Ratllat, és el complement ideal a l'amanida verda. Té el mateix gust que el tronc de la col. Amb la verdura: Es pela mig quilo i es talla en rodanxes o cubs petits. Es cou a foc lent amb dues cullaradetes d'oli i dues d'aigua... Veure ►
Rínxols de pasta amb salsa de remolatxa, porro i carbassaBullir les remolatxes netes i amb pell fins que siguin toves, refredar i pelar-les.D'altra banda fer un sofregit amb la resta dels ingredients, veureu que de tomàquet no cal massa. Tireu les remolatxes bullides a trossos, vinagre, sucre, pebre, sal i tritureu... Veure ►
|